Advance SmartLine transportband på rätt väg hos ZyroFisher

2018-05-09
Sant'Antonino, Schweiz. ZyroFisher är en av de största privatägda distributörerna av delar, tillbehör och kläder till brittiska och irländska cykelmarknaderna. Som experter på märkesdistribution representerar ZyroFisher över 50 världsledande varumärken och levererar även egna Altura-produkter till specialiserade återförsäljare - en betydande utmaning för materialflödet.

Företaget har som mål att upprätthålla högsta servicenivå. Dock har en fusion av företag och snabb försäljningstillväxt medfört några stora hinder för ZyroFisher. Med mer än 800 kartonger som skickas dagligen såg företaget sig tvunget att effektivisera verksamheten och öka produktiviteten i lagret genom att förbättra effektiviteten i den dagliga orderuppföljningsprocessen.

ZyroFisher tog kontakt med Advance Automated Systems Ltd. För att granska befintliga hanteringsmetoder i syfte att uppnå sina mål. Den erfarna brittiska tillverkaren av transportlösningar föreslog förbättringar som inkluderade ett innovativt hanteringssystem som innehåller energieffektiv 24V DC-teknik och MultiControl - ultramoderna och missionskritiska komponenter från Interroll.

Smarta lösningar för transport av backar, lådor och kartonger

Med höga nivåer av manuell hantering vid plockning, packning och leverans vid ZyroFishers 100 000 kvadratfot stora Darlington-anläggning behövdes en lösning som effektiviserade varornas förflyttning från förpackningsområdet.

Advances ingenjörer lämnade ett förslag gällande ett skräddarsytt, zonat, SmartLine-rullbana för att överföra kartonger med olika storlek direkt till trailern.

SmartLine, som produceras av Advance Automated Systems Ltd., är ett innovativt transportsystem med trycklös ackumulering och energibesparande 24V DC-teknik från Interroll. Systemet innehåller en perfekt kombination av en tystgående RollerDrive EC310 och MultiControl som tillsammans förenklar och minskar systemets idrifttagningstid på plats.

Interroll MultiControl är ett nätverkskort som kan ansluta fyra zonsensorer och fyra RollerDrive EC310 och direkt integrera dessa på fältbussnivå. PROFINET, EtherNet/IP och EtherCAT realtidskommunikation kan åstadkommas med varje MultiControl genom att göra en enkel inställning.

Konfigurationen av sensor- eller RollerDrive-egenskaper görs via PLC-mjukvara, ett webbanvändargränssnitt eller med Interroll-inlärningsproceduren. Detta möjliggör också automatisk adressering och ger information om ordningen för alla anslutna MultiControl- eller transportbandszoner i transportbandet. Detta garanterar en snabb och enkel start på plats. IP54-skyddsklassen uppfyller kraven som gäller industrianläggningar. Interroll MultiControl kan användas inom temperaturintervall mellan -30 ° C och +40°C.

Plug&play-teknik möjliggör snabbt och enkelt utbyte, om det behövs. Vid utbyte krävs ingen adressering eller konfiguration.

Advances automatiserade lösning

Advances förslag till automationslösning är flexibel, modulbaserad och effektiv att köra. När varje enskild transportörmodul drivs oberoende, arbetar de endast när det finns behållare; när dessa har lämnat slutar transportörmodulerna att köra, men fortsätter att vara klara för transport. Vid behov kan produkten ackumuleras över rullbanans hela längd.

För att inte begränsa tillträdet genom lagret försågs transportsystemet med personal gatear, både enkel bredd (för gångväg och utrymning vid brand) och dubbel bredd (för pallar). Alla personal gatear inkluderar gasfjädrar som gör dem lätta och säkra att lyfta. En utdragbar tyngdkraftsrulle för lastning på trailer fullbordade konfigurationen.

Advance Automated Systems intelligenta moderniseringsprojekt integrerade perfekt med ZyroFisher-verksamheten, vilket gör det möjligt för dem att optimera sitt komplexa flöde av varor och öka genomströmningen.

Som erfarna transportörer och systemintegratörer är Advance beroende av Interrolls branschledande 24V-teknik och styrenheter som viktiga delar i sina övergripande systemlösningar.

Mest energieffektiva och ekonomiska sättet att leverera kartonger

Shaun Graham, Marketing Manager för Advance Automated Systems säger: "Genom att vara både modulär och flexibel i design så installerades rullbanorna Advance SmartLine med trycklös ackumulering eftersom den erbjöd den mest energieffektiva och ekonomiska metoden för att leverera kartonger direkt till lastfordonen, vilket effektiviserar ZyroFishers arbetsflöde.”

”Inom systemet användes RollerDrives- och MultiControl-kort från Interroll, komponenterna som ger en kvalitet och tillförlitlighet som inte erhålls från andra produkter på marknaden. Som en innovativ skräddarsydd transportlösning har Advance SmartLine ett utmärkt rykte för att hantera komplexa materialhanteringsutmaningar. De komponenter vi använder från Interroll har spelat en nyckelroll i denna framgång."


 


Presskontakter

Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
media@interroll.com
www.interroll.com

 

 

Kontakter (Sverige)

INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se