VOLVO CE News

VOLVO CE: NÄR ELDRIFT MÖTER HÄSTKRAFT

Menhammar Stuteri, ett äldsta stuteri, i Sverige, vänder sig till elektriska maskiner från Volvo Construction Equipment.

AMPHENOL

Amphenol Socapex introducerar robust USB Typ C-kontakt för tuffa miljöer

Amphenol Socapex, en ledande designer och tillverkare av kontakter och sammankopplingslösningar, tillkännager lanseringen av en robust USB Typ C-kontakt, USB3CFTV, baserad på MIL-DTL-38999 serie III-standarden.

Southco

Husdjur reser i första klass tack vare Southcos hårdvarulösning

Efter att vid ett stort antal tillfällen har sett hur djur kämpade med att ta sig ta in och ut ur bilarna vid hustruns veterinärklinik bestämde sig Dog & Drive-grundaren, Karl-Heinz Kamlage, och hans ingenjörsteam för att hitta en smart lösning på problemet. Resultatet blev Dog & Drives unika handgjorda ombordsstigningslösning.

NSK

NSK-lager minskar kostnaderna för underhåll av lasttransportörer till fartyg

När behovet av att byta ut lagren som stöttar en bandremskiva på ett fartyg uppstod på en lastningstransportör vid en järnmalmshamn i Australien utformade NSK en lösning med hjälp av sfäriska rullager som inte bara tillverkades av företagets egenutvecklade HTF-tough stål, utan också hade en löstagbar nitriltätning. Resultatet blev förbättrad livslängd, vilket leder till betydande besparingar i form av minskade stilleståndskostnader.

NSK

Tydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningar i glasbearbetningstillämpning

En italiensk tillverkare av glasbearbetningsmaskiner drar nytta av NH-seriens linjära styrningar från NSK. För närvarande används dessa i en vertikal borr- och fräsmaskin för platta glasprodukter och NH30 (i rostfritt stål) övervinner en rad utmaningar för att leverera optimal prestanda till slutanvändaren.

Gå med i 155 000+ IMP-följare