www.tillverkning-sverige.com
LEROY-SOMER

DYNEO®-motorer och drivsystemlösningar

Nu är det lättare än någonsin att genomföra och anpassa applikationerna för variabel hastighet med de högsta nivåerna av energieffektivitet!

DYNEO®-motorer och drivsystemlösningar
Emerson Industrial Automation är marknadsledande i energieffektivitet. Vi erbjuder allt effektivare, mer användarvänlig och modulära drivsystem.

DYNEO kombinerar alla Emersons permanentmagnetlösningar för varvtalsreglerade drivsystem och synkrona motorteknologier. Dessa lösningar är resultatet av beprövade teknik med över 15 års erfarenhet och med den största industriella basen installerade över hela världen. DYNEO levererar tillförlitlighet, robusthet, en rad olika alternativ, flexibel anpassning, enkel driftsättning och en snabb avkastning på investeringen.

Företagets senaste utveckling erbjuder användarna enkel installation motsvarar en induktionsmotor. Den beprövade konstruktionen av DYNEO-lösningar fortsätter och nyligen har produktportföljen avslutats genom en rad synkrona permanentmagnetmotorer (LSRPM - 1500 rpm), som är direkt mekaniskt utbytbara med alla vanliga IEC 34-30-1 motorer (ramstorlek , fläns, axeltappar). Denna nya variant erbjuder omedelbart en energieffektiv lösning utan att ändra befintlig utrustning. Enkel integration kommer med två ekonomiska fördelar, eftersom de ekonomiska besparingarna för installation kombineras med ekonomiska besparingar för drift, som växer över motorns livscykel.

Ett kompakt sortiment, betydligt mindre och lättare, finns också tillgängligt vilket ger ännu mer flexibilitet på kundens fabriksgolv. Denna variant är särskilt uppskattad av utrustningstillverkare eftersom den minskar dimensioner och optimerar maskiner, förenkla lyftresurser och minskar transportkostnaderna.

En permanentmagnetmotor måste kontrolleras med en variabel hastighetsdrivning och det är därför viktigt att montering, driftsättning och konfiguration av den totala installationen är så enkel som möjligt.

Detta har åstadkommits tack vare DYNEO-lösningar, som möjliggör totalt sensorlöst styrningsläge för de flesta processtillämpningar (pumpar, kompressorer, fläktar, boosters, centrifuger, separatorer, etc.). Motorstyrningen är optimerad, utan lägesåterföring och anslutningskabel till enheten. Potentiella störningar på grund av motorgivare eller återkoppling är därför eliminerade, vilket återigen stärker tillförlitligheten i motorn och drivpaket.

Emerson DYNEO-lösningarna LSRPM (IP55)/PLSRPM (IP23) för permanentmagnetmotorer är perfekt matchade med Emerson frekvensomriktarområden: Powerdrive F300 (IP20-enheter som integreras i enheten eller i skåp för ventilation, pumpning och kompressionstillämpningar), Powerdrive MD2 (kompletta IP21- eller IP54-lösningar som är färdiga att användas för processtillämpningar) och Unidrive M (IP20-enheter som integreras i enheten eller i skåp för alla andra tillämpningar), som är lätta att integrera och snabba att konfigurera tack vare programvara och operativsystem som är särskilt utformade för Dyneo-lösningsmotorn.

Ett motordrivaggregat från en enda tillverkare erbjuder garantier om optimal prestanda tack vare komponenter som är konstruerade att arbeta tillsammans, och kombineras med global garanti med en enda kontaktpunkt, från tekniska specifikationer till installation, service och underhåll.
Tack vare det nya " Express Availability"-erbjudandet är de kompakta och standardiserade IEC-versionerna av DYNEO-lösningar nu tillgängliga med korta ledtider (5-15 dagar beroende på valda alternativ). Denna tjänst ger en omedelbar reaktion på kundernas behov så att de kan utvecklas mot en hög energieffektiv lösning eller garantera produktionen genom att minimera reservdelslager. DYNEO-lösningar erbjuder snabb avkastning på investeringar samt en av de bästa totala ägandekostnaderna på marknaden.

DYNEO<sup>®</sup>-motorer och drivsystemlösningar


DYNEO motorteknologi:

Denna motor med robust mekanisk konstruktion använder samma komponenter som induktionsmotorn, men till skillnad från den senare skapas DYNEO-motorns magnetiska flöde inte av statorn utan skapas direkt från en uppsättning av permanentmagneter insatta i rotorn. Med en växelströmsinduktionsmotor blir rotationshastigheten hos rotorn långsammare än statorfrekvensen. Med DYNEO-motorn förblir det magnetiska flödet synkroniserat med frekvensen som induceras av statorn. Rotorförluster för induktionsmotor representerar nästan en tredjedel av de totala förlusterna, medan rotorförluster för DYNEO-motorn är försumbara. Vid nominellt varvtal uppnår motorer i DYNEO-serien effektivitetsnivåer motsvarande IE4 eller NEMA Super Premium, vilket är väl över högeffektiva asynkronmotorer. Denna klyfta i effektivitet blir ännu viktigare när man arbetar vid mindre än nominellt varvtal, vilket är fallet i tillämpningar med omriktarmatning! Återbetalningstiden jämfört med en konventionell lösning är vanligtvis mycket kort.

Genom att bibehålla positionen för statorn vid 90° på det magnetiska flödet vid alla tidpunkter, garanterar DYNEO-lösningen optimalt vridmoment över hela varvtalsområdet, utan nedklassning eller forcerad ventilation, och kan uppnå hastigheter på cirka 5500 rpm, bevisligen högre än traditionell teknik. Denna lösning är särskilt effektiv för tillämpningar som kräver högt vridmoment vid höga hastigheter.
Motorer i DYNEO-sortimentet är konstruerade för att rotera snabbare än induktionsmotorer, vilket gör det möjligt för motorvarvtalet att anpassas till hastigheten hos den drivna maskinen, vilket eliminerar transmissionsanordningar såsom växellådor.

DYNEO LSRPM-motorn är modulär: installation med fot, flänsar, släta eller gängade hål, och många tillhörande alternativ för att förenkla installationen.

DYNEO-lösningar uppfyller alla miljökrav vid optimering av produktiviteten och när det gäller att tillgodose behovet av besparingar som de flesta branscher står inför oavsett tillämpning (vätskehantering, bältessystem, extrudering, transformation, generatorer, o s v.).
 
DYNEO<sup>®</sup>-motorer och drivsystemlösningar

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare