www.tillverkning-sverige.com
LEROY-SOMER

Dyneo+, den nya serien med högeffektiva IE5-motorer

Nidec Leroy-Somer presenterar Dyneo+, den nya premiumserien med supereffektiva permanentmagnetassisterade synkronmotorer. Kombinationen av denna teknik och traditionella induktionsmotorer gör att Dyneo+-motorerna uppfyller höga krav i industriella applikationer och samtidigt erbjuder ännu fler möjligheter med digitalisering.

Dyneo+, den nya serien med högeffektiva IE5-motorer
Med 15 års erfarenhet och över 3 gigawatt installerad bas är Nidec Leroy-Somer erkänd som den ledande leverantören av synkronmotorer med hög effektivitet.

Med denna gedigna expertis har Nidec Leroy-Somer utvecklat Dyneo+, en ny serie med permanentmagnetstödda synkronareluktansmotorer som utnyttjar alla fördelarna med både induktions- och permanentmagnetsynkronmotorer.

Klassens bästa effektivitet
Med en energieffektivitetsnivå högre än IE5, som definieras i IEC 60034-30-2 och NEMA Super Premium / Ultra-Premium, möjliggör Dyneo+ betydande energibesparingar med variabel hastighet och belastning. Samtidigt uppnår Dyneo+ marknadens lägsta livstidskostnad.


Dyneo+, den nya serien med högeffektiva IE5-motorer

Dyneo+-motorn har utvecklats tillsammans med Nidec Leroy-Somers frekvensomvandlare, Powerdrive F300 och den nya Powerdrive MD Smart.
Powerdrive MD Smart är den senaste generationen av högeffektiva frekvensomformare och är perfekt för Dyneo+-motorn. Enheten är utrustad med en ny HMI och en säker Bluetooth-anslutning. Detta gör det enkelt att använda systemet med hjälp av den nya Systemiz-appen.

Snabb och enkel drift tack vare digitalisering
För Dyneo+-motorer har Nidec Leroy-Somer konstruerat Systemiz, en unik interaktiv applikation, som levererar ett brett utbud av digitaliserade tjänster för att underlätta utbyte av information.

Förutom direktåtkomst till all produktlitteratur ger Systemiz direkt åtkomst till motorparametrar för enkel och intuitiv driftsättning genom att helt enkelt skanna QR-koden på märkskylten. Tack vare den nya helt konfigurerbara Powerdrive MD Smart Interface-modulen kan nu förebyggande underhåll konfigureras med anpassad larminställning och innovativa diagnosverktyg.

Interaktiv konfiguration och snabb installation ger betydande kostnadsbesparingar.

Moment och hastighet
Det nya motorsortimentet är utformat för variabelt varvtal och ger bästa prestanda i både öppen och sluten slinga.

Dyneo+ ger exakt hastighet och vridmomentreglering och garanterar konstant vridmoment över ett stort varvtalsområde utan nedklassning eller forcerad ventilation.
Det är också lätt att skapa lösningar för applikationer som kräver konstant vridmoment vid höga hastigheter. Bra startförhållanden i sensorlöst läge minimerar behovet av encoder.

Pålitlighet och enkelhet
Nidec Leroy-Somer har utvecklat Dyneo+-serien baserad på den mekaniska plattformen för IMfinity®-induktionsmotorerna som är pålitliga och kända för sin robusthet. Användningen av beprövade komponenter ger de nya motorerna en robust design och förlänger livslängden. Alternativet inkluderar lager som är anpassade för applikationer med variabel hastighet och storlek för att motstå stora axiella och radiella krafter, förstärkt lindning, PM-rotor med optimerad kylning och utmärkt termiskt skydd tack vare PTC- och PT100-sensorer.

Dyneo+ är utformad för att säkerställa snabb installation, enkel idrifttagning och enkelt underhåll. Utrustad med en stor terminalbox för enklare kabelinstallation. Motorn kan monteras eller demonteras lika lätt som en induktionsmotor.
Med hjälp av PM-tekniken uppnås låga rotorförluster (lägre temperatur) vilket minskar Dyneo+ underhållskostnader, särskilt genom att öka smörjintervallen.

Hög grad av anpassningsbarhet
Dyneo+-området är från 11 till 430 kW i hastigheter upp till 6000 varv / minut och består av två varianter som är lämpliga för alla typer av applikationer:

- Den "utbytbara versionen" är 100% utbytbar med en standard IEC-motor, så den kan enkelt integreras i maskiner, applikationer eller system utan någon förändring av den befintliga konstruktionen.

- den "kompakta versionen" med en av marknadens högsta effekt-vikt-förhållanden för att hantera alla utrymmesbegränsningar och optimera energiförbrukningen.

Dyneo+, den nya serien med högeffektiva IE5-motorer
Förutom IP55-versionen i aluminiumkonstruktion (LSHRM-serien) och IP23-stålversion (PLSHRM-serien) lanseras nu Dyneo+ i en gjutjärnsserie (FLSHRM) som är idealiska för aggressiva miljöer eller applikationer där maskinen utsätts för höga mekaniska belastningar.

Med dessa fördelar är Dyneo+-serien extremt mångsidig och uppfyller kraven på industriell kylning, kompressor, pumpar, ventilation, extruder.
Dyneo+ anpassar sig till processapplikationer som kombinerar energi- och produktivitetsbehov.

www.leroy-somer.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare