www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Eplan lanserar en fullversion av eManage

Den kostnadsfria versionen av eManage gjorde det möjligt för användare att ladda upp, dela och hantera Eplans plattform-projekt i molnet. Lösningsleverantören Eplan presenterar nu den fullständiga versionen av mjukvaran, som erbjuder avsevärt större mervärde: grunddata kan nås i molnet liksom kompletterande dokument, och prestandan ökar med ytterligare kapacitet. Samarbete är grunden i applikationen, som knyter samman OEM:er, systemintegratörer, maskinbyggare och operatörer.

Eplan lanserar en fullversion av eManage
Eplan eManage.jpg: Samarbete är grunden i den nya fullständiga versionen av Eplan eManage. Den molnbaserade mjukvaran sammanlänkar OEM, systemintegratörer, maskinbyggare och operatörer.

Den fullständiga versionen av eManage har varit tillgänglig sedan lanseringen av nya Eplan Platform 2022 i september. Det avgiftsbelagda expansionsutförandet för denna innovativa molnmjukvara möjliggör de första stegen mot tur och retur-aktiverad teknik inom automation.

Fullständig information genom hela projektet
Hittills, om ett projekt delas i molnet, är schemat synligt, men inte all medföljande dokumentation. Den fullständiga versionen av Eplan eManage erbjuder mervärde på detta område. Projektintressenter ges tillgång till all data och dokumentation som är relevant för projektet, inklusive materiallistor samt neutrala dokument i Excel. Dessa blir utbytbara med en enhetlig grund av data. Claas Schreibmüller, som är Head of Engineering Solutions på Eplan förklarar: »Den fullständiga översikten av kundernas krav och projektkraven ger större transparens för alla intressenter som är involverade i utvecklingen av en maskin eller ett anläggningssystem.» Lämplig rättighetshantering säkerställer att dataåtkomst kan regleras exakt.

Grunddata tillgänglig överallt

Många arbetar hemifrån nuförtiden och det är här användarna ofta stöter på systemgränser: även om de kanske kan komma åt ett projekt, kan de inte alltid komma åt motsvarande grunddata som specificeras som standard i ett företag för konstruktionsprojekt. Eplan eManage erbjuder nu utbyte av systemrelevant grunddata som enkelt kan hämtas och vid behov tas med enligt »pack & go»-principen. Projektledare kan därmed mycket enkelt göra grunddata centralt tillgängliga. Sammanfattningsvis säger Schreibmüller: »Varhelst användaren än arbetar kan all relevant grunddata nås och behöver inte mödosamt kopieras.»


Eplan lanserar en fullversion av eManage
Claas Schreibmüller.jpg: »Den fullständiga översikten över kundernas krav och projektkraven ger mer transparens för alla intressenter som är involverade i att utveckla en maskin eller ett anläggningssystem», säger Claas Schreibmüller som är Head of Engineering Solutions på Eplan.

Bakåtkompatibilitet säkerställer tillgång till projekt

Versionskrav i leverantörsspecifikationer eller inhämtning av förslag innebär ofta att projektpartners ställs inför utmaningen att använda flera olika versioner av Eplans mjukvara. Med den nya versionen av eManage kan projekt från Eplan Platform 2022 till exempel sparas för att vara bakåtkompatibla för t.ex. Version 2.9. Detta tar bort behovet av att underhålla flera versioner av Eplans programvara utan att bryta mot avtalsvillkoren och förenklar hela arbetsflödet i leverantörsmiljön.

Mer lagringsutrymme för optimal prestanda
Med gratisversionen av eManage har användare hittills haft tillgång till 10 GB lagringskapacitet i Eplan Cloud. Med fullversionen ökar denna kapacitet med ytterligare 10 GB för varje »säte» i företaget, och detta utökade lagringsutrymme är tillgängligt för alla. Det finns också en annan fördel som lönar sig för företag med ökad prestanda: den extra molnlagringen är en aktiv samarbetsmiljö och inte bara ren lagringskapacitet. Detta säkerställer också optimala förutsättningar för globalt samarbete över nationsgränserna. Användare av Eplans programvara som använder Conversion Package, som en del av att byta till ett abonnemang, får automatiskt tillgång till den fullständiga versionen av eManage.

Mer information på: www.eplan-software.com/emanage/

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare