www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll etablerar ett nytt Center of Excellence för Software & Electronics för att ge systemintegratörer bättre support

Sant'Antonino, Schweiz/Linz, Österrike. Interroll meddelar att företaget har förvärvat MITmacher GmbH i Linz, Österrike. Förvärvet av företaget kommer att ligga till grund för att skapa Interrolls nya Global Center of Excellence (CoE) Software & Electronics i framtiden.



Förutom tillgångar tar Interroll över ett högt kvalificerat team av tekniker och experter, vilka har en stark meritlista inom mjukvaruutveckling, elektronik, mekatronik och teknik med fokus på materialhantering samt IIoT (Industrial Internet of Things). Interrolls investering i MITmacher GmbH uppgår till en sexsiffrig siffra i euro.

Det nya Center of Excellence kommer att utformas för att ta globalt ansvar över flera produkter när det gäller kontroller, programvara och elektroniklösningar. Inom ramen för den nya affärsenheten kommer företaget att fortsätta stödja ett antal tidigare befintliga projekt med sin konsultkompetens.

Andreas Eglseer, grundare av MITmacher GmbH, kommer att utses till VD för nya globala Center of Excellence. Den 42-årige Eglseer, som har en examen (Dipl.-Ing.) i mekatronik och business management och grundade företaget i början av 2015, kommer att rapportera till Jens Strüwing som är Executive Vice President Products & Technology i Interroll Group. Företaget kommer att döpas om till Interroll Software & Electronics GmbH och kommer att fortsätta verka från nya lokaler i Linz, Österrike.

“Med starkare fokus på programvara och elektronik tar Interroll ett större ansvar för att stödja systemintegratörer genom att erbjuda en ännu mer modulär och sofistikerad teknikplattform i framtiden. Efterfrågan på marknaden visar att kontroll- och mjukvarulösningar spelar en allt viktigare roll för att tillföra värde åt våra kunder och slutanvändare”, säger Jens Strüwing. “Det är därför vi kommer att påskynda våra aktiviteter på det här spåret och vi ser fram emot att öka vår kompetens med vårt nya Global Center of Excellence Software & Electronics i Linz.”


Interroll etablerar ett nytt Center of Excellence för Software & Electronics för att ge systemintegratörer bättre support
En anställd vid Global Center of Excellence Software & Electronics under utvecklingsaktiviteter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare