www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll introducerar nu den nya LCP AMR Top Module, som är en utökning av LCP-plattformen

I takt med den ständigt växande efterfrågan på autonom materialhantering har Interoll lanserat en innovation – LCP AMR Top Module –två ledande robotföretag har framgångsrikt testat lösningen och identifierat den som sitt förstahandsval.

Interroll introducerar nu den nya LCP AMR Top Module, som är en utökning av LCP-plattformen


Denna banbrytande lösning kombinerar Interrolls beprövade Light Conveyor Platform (LCP) med en AMR. Robotmarknaden bedöms utifrån nuvarande marknadsläge att växa med mer än 20 procent om året, vilket tyder på en blomstrande efterfrågan på samarbetsrobotar och integrering av robotik inom ett flertal områden, exempelvis logistik.

Med LCP AMR Top Module-tekniken visar Interoll återigen på ett engagemang för att flytta gränser och utveckla nya robotprodukter som fortsätter att revolutionera marknaden.


Interroll introducerar nu den nya LCP AMR Top Module, som är en utökning av LCP-plattformen

LCP AMR Top Module erbjuder ett sömlöst gränssnitt och kan på så vis garantera ett mjukt materialflöde när en AMR är integrerad. Slutanvändaren får en pålitlig lösning med den högsta nivån av kundkomfort och en enkel integrationsprocess.

Sätter nya standarder
AMR-robotar har många olika användningsområden, exempelvis materialhantering, produktion, tillverkning och godstransporter. Robotarna som så används för repetitiva, tuffa eller farliga uppgifter och kan användas i många olika miljöer. Den nya lösningen integreras mycket snabbt och installeras enkelt på vilken anläggning som helst.


Interroll introducerar nu den nya LCP AMR Top Module, som är en utökning av LCP-plattformen

”Vår nya produktlansering återspeglar vårt engagemang i att möta utmaningarna i branschen och exemplifierar vår hängivenhet i att tillhandahålla lösningar i ett snabbt föränderligt landskap”, säger Jens Struewing, Executive Vice President Products & Technology på Interroll.

”Vår nya LCP AMR Top Module kommer utan tvekan att sätta en ny standard för de robotmiljöer som vi arbetar inom. Produktsäkerhet, standarder och beprövad teknologi är viktiga delar för kvalitet, som säkerställer att varje detalj möter håller en hög kvalitetsnivå som kunderna kan lita på och därför har vi valt att bli partner med Interroll i det här projektet”, säger Rasmus Smet Jensen, VP marknadsföring och strategi, MiR.

Effektivitet, mångsidighet, produktivitet
LCP AMR Tope Module är en transportörmodul som hanterar godsflödet med en smidig handskakning, kunderna kan räkna med snabb respons och leveranstid om en utökning av deras system krävs. LCP Autonomous Mobile Robot (AMR) består av två delar och ingår i den modulära Light Conveyor Platform. Interrolls transportörtoppmodul för AMR-roboten har utvecklats utifrån lång erfarenhet av transportörer och är en del av Interrolls beprövade LCP-lösning.


Interroll introducerar nu den nya LCP AMR Top Module, som är en utökning av LCP-plattformen

”Vi är glada över att bli partner med Interroll i den här branschen, säger Daniel Rossek, EMEA System Integrator Manager OMRON Europe. Med banbrytande teknologi och anpassningsbara förmågor kommer LCP AMR Top Module att bidra till nya nivåer av effektivitet, mångsidighet och produktivitet”.

Interroll vill framöver fortsätta att främja sina kunders ökande framgångar genom att samarbeta med alla robottillverkare och systemintegratörer som arbetar med liknande AMR-lösningar.

Interrolls Liftetime-serviceteam kommer att ge support till integratörer och slutanvändare både med den initiala LCP AMR Top Module-installationen och därefter komplett service genom lösningens fulla livslängd.

När det kommer till service är Interrolls servicetekniker med expertis en kraftfull källa som ger ett nära stöd till kunder över hela världen. Tillverkningen av LCP AMR Top Module kommer att starta under året i Europa, fler Interroll-regioner kommer att följa efterhand.

Kunder och klienter inbjuds att bli de första att upptäcka den nya LCP AMR Top Module vid ett lanseringsevent på All About Automation i Chemnitz, Tyskland 27-28.09.2023.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare