www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Lansering av Eplan Partner Network

Det nya partnernätverket som EPLAN grundade mot slutet av 2020 samlar den globala kompetensen hos sina samarbetspartners för att öka fördelarna för kunderna. EPLAN Partner Network (EPN) definierar gemensamma bindande mål för att öka integrationen längs värdekedjan. Användare drar nytta av denna ökning av kontinuitet och integration, särskilt inom områdena PLM, ERP och PLC samt simuleringar. Det fördjupande utbytet mellan tillverkarna gör det lättare för kunderna att integrera det stora antalet system som används på marknaden.

Lansering av Eplan Partner Network
Eplan Partner Network.jpg: Eplan Partner Network (EPN) samlar expertis mellan samarbetspartners med definierade utvecklingsmål.

Monheim, Tyskland, 11 januari 2021 - Vid årsskiftet startade EPLAN, leverantören av tekniska lösningar, sitt partnernätverk (EPN), som är en ram för befintliga och nya partnerskap för att gemensamt utveckla och marknadsföra gränssnitt. EPN-partnerskapet bygger på gemensamma bindande mål för att förbättra och stödja gränssnitt. Det här åtagandet ökar både kundfördelarna och förbättrar kvaliteten.

Maximal fördel via perfekt interaktion


Lansering av Eplan Partner Network
Sebastian Seitz.jpg: »Den effektiva interaktionen mellan olika applikationer är särskilt viktig för våra kunder. Som en del av EPN kommer vi därför att fokusera på gemensam utveckling av integrationer samt kvalitetssäkring och support», säger Eplans VD Sebastian Seitz.

EPLANs VD Sebastian Seitz förklarar: »Förutom att använda EPLAN-programvara använder våra kunder också en mängd andra program från olika tillverkare i ERP-, PLM-, PLC- och simuleringsmiljöer för att bara nämna några få. Den effektiva interaktionen mellan dessa olika applikationer är särskilt viktig för dem. Som en del av EPN kommer vi därför att fokusera på gemensam utveckling av integrationer samt kvalitetssäkring och support».

Integration är allt
På frågan om motivationen att skapa det nya EPLAN-partnernätverket säger företagets Senior Vice President Strategy & Corporate Program Marco Litto: »Professionaliseringen av vårt nätverk ökar systematiskt fördelarna för slutanvändarna.» Enligt Litto är målen ambitiösa: »Anslutningarna mellan våra system ska planeras, utvecklas, testas, stödjas och marknadsföras med minst samma noggrannhet och soliditet som vi är vana vid med våra egna lösningar. Tillsammans med våra EPN-partners kommer detta att göra det möjligt för oss att uppnå en helt ny nivå av kundfokus». Öppna gränssnitt och moderna integrationer skapar ett brett utbud av möjligheter som användare av de olika mjukvarulösningarna kommer att dra nytta av, för att inte tala om partnerföretagen själva.


Lansering av Eplan Partner Network
Marco Litto.jpg: »Professionalisering av vårt nätverk ökar systematiskt fördelarna för slutanvändare», säger Eplan Senior Vice President Strategy & Corporate Program Marco Litto.

Prestigefyllda företag ombord
Globala nyckelaktörer inom automation såsom Bosch Rexroth, Festo, Mitsubishi Electric och Rockwell Automation deltar redan i initiativet. Komponenttillverkare inklusive B&R, Endress+Hauser, ifm electronic, Phoenix Contact, Pilz samt Rittal och mjukvaruleverantörer - till exempel configit, Contact Software, encoway, Gain, ISD, ISG, keytech, maskinering, Procad, Quanos och SAE - deltar också i det nya nätverket.
Både tyska och internationella företag kontaktas också för att delta, och EPLAN diskuterar för närvarande med många av dem. Till exempel, UDMTEK i Korea var det första asiatiska företaget som signerade medlemsavtalet - andra kommer säkert att följa.

Det bästa av världar
Bosch Rexroth »plockade upp bollen» och blev involverad direkt i nätverkets start. Som företagets försäljningschef Steffen Winkler förklarar: »Konfiguration av automationslösningar och dynamiskt tillhandahållande av exakta enhetsdata är avgörande för Industry 4.0. Bosch Rexroth ctrlX Configurator möjliggör enkel konfiguration av kompletta CtrlX AUTOMATION-lösningar. Genom att direkt integrera vår konfigurator i EPLAN-plattformen kommer användarna att ta emot all enhetsdata i den konfigurerade systemtopologin inklusive detaljerade produktlistor och CAD-data med en knapptryckning. Denna integration garanterar full datakonsistens och återanvändning av produktdata under hela den digitala designfasen».

Rockwell Automation/USA:s Vice President Global Business Development Tom O’Reilly säger: "En digital tråd av data inom och över organisationer är ett av de viktigaste kraven för att få Connected Enterprise att leva. Tillsammans med EPLAN stöder vi företag genom deras digitala transformation genom att möjliggöra datakonsistens, förbättra effektiviteten i tekniska processer och förkorta time-to-market".

I Korea har UDMTEK:s VD Gi Nam Wang också goda skäl för att gå med och säger: »Vi har beslutat att samarbeta med EPLAN genom EPN för att utnyttja våra branschledande erbjudanden och kombinera dem med EPLANs ledande plattform. Vi är glada att samarbeta med ett företag i världsklass när vi går in i vår nästa fas av tillväxt och innovation".

EPLAN gör det enkelt för både användare och företag. Ett partnerområde på webbplatsen innehåller uppgifter för företag som är involverade i EPLAN Partner Network, information om integrationer, aktuella nyheter och kontaktuppgifter om det finns frågor.

Sammanfattning
Under den digitala transformationens era, när molnlösningar spelar en allt viktigare roll, blir det allt viktigare för leverantörer att samordna integrationer mellan företag. EPLANs VD Seitz säger: »Med EPN maximerar vi de totala fördelarna med våra egna lösningar och våra partners i ekosystemet för industriell automatisering för gemensamma kunder. Tillsammans skapar vi en ”win-win” lösning för både kunder och partners».

För mer information: www.eplan-software.com/partner/

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare