www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Lättare än någonsin att söka och hitta rätt teknikdata

Det är ofta tidskrävande att välja lämplig produktinformation inom teknik. Den nya Eplan Data Portal, med ett nytt användargränssnitt och förbättrade sökalgoritmer, gör det dock enklare och snabbare än någonsin tidigare. Utökade sökparametrar innebär att användare snabbt kan hitta exakt de komponenter de letar efter. Individualiserade lösningar baserade på konfiguratorer kan genereras intuitivt - vilket framgår av Lenze-produktkonfiguratorn.

Lättare än någonsin att söka och hitta rätt teknikdata
EDP Rittal Enclosure.jpg: Mer än en tredjedel av all data i Eplan Data Portal - till exempel de från Rittal - överensstämmer redan med den nya högkvalitativa Data Standard.

Den nya Eplan Platform är på väg att släppas och kommer också att innebära att Eplan Data Portal kommer att vara exklusivt tillgängligt för användning i molnmiljön Eplan ePulse. Plattformens uppdaterade användargränssnitt erbjuder många förbättringar för att söka efter och hitta enhetsdata. Förbättrade sökalgoritmer och parametrar gör det mycket lättare för användare att snabbt hitta rätt komponenter att ladda ner. Ökad systemprestanda säkerställer också högre hastighet vid val av komponenter. En annan ny funktion är integrationen av Lenzes produktkonfigurator.

Konfiguratorer effektiviserar produktvalet
Bernd Spiegel, Lenze Director för Team Processes and Data, förklarar: “Den direkta integrationen av vår produktkonfigurator i den nya Eplan-plattformen gör att kunderna snabbt kan hitta den produkt de behöver. Det finns inget behov av att söka efter enheter i omfattande listor, och kunder får de enheter som matchar deras krav. Detta samarbete ger också fördelar för Lenze som tillverkare av många produkter och varianter. Att underhålla data för konfiguratorn i Eplan Electric P8 är mycket lättare för oss än att göra det för alla varianter av en produktserie.”

Ett verkligt exempel: En användare behöver en frekvensomriktare. Med Lenze Easy Product Finder behöver användaren bara några få steg för att hitta en lämplig enhet från företagets i550-serien. De särskiljande egenskaperna som nominell effekt, försörjningsnät och typ av fältbussnätverk ingår som urvalskriterier. När användarna har bestämt sig för en viss enhet baserat på dessa parametrar, kan tillhörande Eplan-data genereras i detaljvyn och sedan importeras till CAE-lösningens enhetshantering.


Lättare än någonsin att söka och hitta rätt teknikdata
Lenze Easy Product Finder_EN.png: Portalanvändare behöver bara några steg för att kunna hitta en lämplig enhet ur i550-serien med hjälp av konfiguratorer som Lenze Easy Product Finder.

Cirka tre miljoner datauppsättningar tillgängliga på portalen
Ytterligare tillverkares konfiguratorer, inklusive Endress+Hauser, Bosch Rexroth och Rittal, fungerar alla på samma sätt. Detta gör varje tillverkares portfölj lättillgänglig för konstruktörer. Att välja enheter och skaffa data av hög kvalitet är enkelt och intuitivt. Uppgifterna är uppdaterade och kan överföras direkt till projekt. På samma sätt som att konfigurera funktioner för en ny bil guidas användarna genom de olika produktfamiljerna från de olika tillverkarna. Integrering av konfiguratorer expanderar inte bara den tillgängliga informationen i portalen (mer än 1 miljon datauppsättningar) med cirka två miljoner konfigurerbara varianter. Detta gör det också lättare för användare att sammanställa enhetsdata av hög kvalitet.

Dessutom finns det selektorer från Aventics, IPF och Schneider Electric vilka säkerställer snabbt produktval. Det är ingen tvekan om att uppgifterna är korrekta tack vare den riktade begränsningen av val via sökparametrar. Denna portfölj kommer snart att utökas med erbjudanden från ytterligare två välkända globala aktörer - vilket innebär att användare har ännu mer att se fram emot.

Eplan Data Standard blir förankrad
Mer än en tredjedel av data på portalen överensstämmer redan med den nya högkvalitativa Data Standard, och lösningsleverantören Eplan har satt upp ytterligare ambitiösa mål: hälften av all enhetsdata ska om möjligt uppfylla Data Standard i slutet av 2022. Detta kräver ytterligare åtaganden från tillverkare av enheter, varav många erkänner fördelarna med att ha 100 procent digital data. Stora spelare som har varit pionjärer inom detta på den internationella arenan inkluderar Chint (Kina), IFM, Pilz, Rittal och SMC (Europa), Numatics (USA) och Omron (Japan).

Arndt Christ, Pilz Vice President Customer Support International, säger: “Vi är glada att vi nu kan erbjuda våra kunder högkvalitativ teknisk data. År 2020 beslutade vi att skapa våra Pilz-produktmakron för att överensstämma med Eplan Data Standard. Den datastandardisering som för närvarande är möjlig, vilket gör det lättare att använda makron, gynnar våra egna tekniska avdelningar i våra anslutna företag och våra kunder runt om i världen. Medan makron tidigare var tvungna att sättas in i mönster med hjälp av värdeuppsättningar, kan detta idag åstadkommas med en funktionell mall. Fördelarna inkluderar förbättrat nätverksbyggande av data - till exempel mellan 2D och 3D - samt färre fel eftersom ledningsanslutningarna är exakt definierade och framför allt tidsbesparingar för att makron är standardiserade. Den nya Data Standard, särskilt den funktionella mallen, är ett kvalitetsmärke för våra makron och uppfyller våra förväntningar på högkvalitativ data. Vi har en pålitlig partner för framtiden i Eplan, någon vi kan arbeta med för att fortsätta utveckla denna strategi.”


Lättare än någonsin att söka och hitta rätt teknikdata
Timm Hauschke.jpg: “Vårt mål är att enhetsdata ska vara tillgängliga 100 procent digitalt, vilket ger den perfekta grunden för mycket effektiv teknik”, säger Timm Hauschke, Eplan Director Cloud Business Master Data.

Timm Hauschke, Eplan Director Cloud Business Master Data, säger: “Strävan efter hög kvalitet från tillverkarna sammanfaller med våra användares krav. När allt kommer omkring utgör endast omfattande, integrerade, end-to-end-data grunden för den digitala tvillingen, som ger information för processer och maskiner längs alla stationer i processen, från designteknik till tillverkning. Eplan Data Standard implementeras över hela världen sedan introduktionen. Vårt mål är att enhetsdata ska vara tillgängliga 100 procent digitalt, vilket ger den perfekta grunden för högeffektiv teknik.”

För mer information:
www.epulse.com/sv.html

Nyheter i Eplan-plattformen 2022:
www.eplan-software.com/inyourhands

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare