www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks lanserar nu Ixxat® CANnector, en flexibel lösning för loggning, sammankoppling och utbyggnad av CAN-nätverk

CANnector fungerar som ett komplement till de befintliga CAN@net NT- och CANbridge NT-serierna och erbjuder ytterligare funktioner samt dataloggningsfunktionalitet. Eftersom den är kompatibel med CAN@net NT och CANbridge NT möjliggör CANnector enkel utbyggnad av befintliga installationer.

HMS Networks lanserar nu Ixxat® CANnector, en flexibel lösning för loggning, sammankoppling och utbyggnad av CAN-nätverk
 
En flexibel allroundlösning - Loggare, brygga och räckviddsförlängare
 
I likhet med CAN@net och CANbridge NT är CANnector en fristående enhet, vilket innebär att ingen dator behövs. Förutom en generisk version av CANnector erbjuds tre förkonfigurerade versioner:
 
CANnector Range - För enkel CAN(FD) räckviddsförlängning via Ethernet eller som ett CAN-interface uppkopplat till datorn via Ethernet.
 
CANnector Bridge - CAN(FD) brygga/gateway. Frame- eller signalbaserad med funktioner som t.ex. online-hantering av floating-point data för alla bussystem.
 
CANnector Log - Dataloggare med ringbuffert samt viloläge med låg effekt med väckning på CAN(FD) för att logga ram- eller signalbaserad CAN(FD)-data.
 
Alla tre versioner kan användas direkt efter uppackning och anslutning. Eftersom bashårdvaran är densamma och de olika funktionerna i CANnector är nedladdningsbara konfigurationer, kan alla CANnectors konfigureras om för att inkludera den funktionalitet som användaren väljer.
 
 
Prestanda och mångsidighet
 
En kraftfull Linux-plattform gör det möjligt för CANnector att köra komplexa applikationer och dataprocesser direkt på enheten. Stödet för bussbeskrivningsfiler möjliggör också drift på signalnivå.
 
Genom att använda "Wake-up on CAN", och möjligheten att stänga av TX-funktionen på CAN-bussarna, kan enheten användas i applikationer som är känsliga för ström och säkerhet.
 
CANnector finns i olika hårdvaruversioner med olika antal interface. Det maximala antalet är åtta CAN(FD), två LIN, två Digital IO och ett EtherCAT-slavinterface samt Ethernet och USB. EtherCAT-slavinterfacet är implementerat med hjälp av Anybus® CompactCom-teknik från HMS, vilket även möjliggör framtida stöd för andra industriella Ethernet-protokoll. Wi-Fi och Bluetooth finns som tillval.
 
Moln- och PLC-uppkoppling
 
Ixxat CANnector erbjuder ett flertal tilläggsfunktioner som exempelvis möjliggör live datavisualisering och simulering på mobila enheter (smartphone eller surfplatta) via Wi-Fi eller molnanslutning via OPC-UA, MQTT eller via HMS Hub - HMS:s egen lösning för industriell datauppkoppling.
 
Med hjälp av ett EtherCAT-slavinterface möjliggör CANnector direktanslutning av CAN(FD)-baserade nätverk till industriella Ethernet-nätverk eller en PLC.
 
Alla funktioner kan köras parallellt på CANnector-enheten, så att t.ex. loggning av data kan utföras parallellt med CAN(FD)-bryggning och datavisualisering på mobila enheter.
 
 
Enkel konfiguration via drag-and-drop
 
HMS tillhandahåller ett gratis Windows-verktyg som möjliggör enkel konfiguration av CANnector, där "kopplingarna" mellan källa och mål skapas med hjälp av ett drag-and-drop-koncept. CAN(FD) bussbeskrivningar kan importeras för konfiguration. Standardutbudet av funktioner kan utökas med den integrerade utvecklings- och felsökningsmiljön och egen C-användarkod eller Matlab/Simulink-modeller, vilka kan köras direkt på enheten.
 
 
Läs mer om CANnector på www.ixxat.com
 HMS Networks lanserar nu Ixxat CANnector, en flexibel lösning för loggning, sammankoppling och utbyggnad av CAN-nätverk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare