www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus CompactCom möjliggör säker IoT-kommunikation för industriella enheter

HMS Networks lanserar nu Anybus® CompactCom IIoT Secure-produkter för både EtherNet/IP och PROFINET, inklusive en ny komplett säkerhetsplattform för IIoT-kommunikation över OPC UA och MQTT.

Anybus CompactCom möjliggör säker IoT-kommunikation för industriella enheter
Anybus CompactCom från HMS Networks gör det möjligt för tillverkare av automationsutrustning att koppla upp sina industriella enheter till alla ledande industriella Ethernet-nätverk. 
IIoT-anslutning stöds sedan tidigare via OPC UA och MQTT. Den ökade efterfrågan på marknaden för IIoT-uppkoppling ställer dock höga krav på datasäkerhetslösningar för att säkerställa att data från automationsenheter når molnet på ett säkert sätt. Säkerhet behövs för själva OPC UA- eller MQTT-kommunikationen, såväl som under filöverföringen samt på webbsidor. Data måste krypteras och integriteten hos ett givet datasystem måste garanteras för att förhindra datastöld, manipulation eller sabotage.
 
CompactCom IIoT Secure - den första kompletta inbyggda säkerhetsprodukten på marknaden
HMS är först med en komplett och dedikerad inbyggd säkerhetsprodukt som möjliggör säker kommunikation från enheter i fältet till molnet. Lösningen kallas CompactCom IIoT Secure och har ny kraftfull säkerhetshårdvara, säker uppbootning, certifikathantering, kryptering samt säker OPC UA- och MQTT-kommunikation. Releasen inkluderar Anybus CompactCom för EtherNet/IP och PROFINET med OPC UA- och MQTT-uppkoppling och innehåller följande huvudsakliga nya mjukvaru- och hårdvaruelement.
 
CompactCom-mjukvara för säker IIoT
Kryptering av data som skickas till molnet med säkra OPC UA-kanaler eller användning av krypterad trafik via MQTT över TLS. 
Säker bootfunktion som garanterar att endast HMS-firmware används 
Autentisering genom avancerad certifikathantering och säker åtkomst och filöverföring via TLS med HTTPS och WebDAV.

Ny certifierad hårdvara förberedd för säkerhet och industriellt bruk.
Ett säkerhetschip garanterar produktintegritet och identitet    
Noggrann testning ur cybersäkerhetssynpunkt av HMS
Pre-conformance-test har utförts för de aktuella nätverken, vilket underlättar kundens produktcertifiering avsevärt
Uppfyller gällande EMC- och UL-standarder, samma som för alla Anybus-produkter

Med de nya Anybus CompactCom Secure IIoT-produkterna för EtherNet/IP och PROFINET, kan CompactCom-användarna på ett snabbt sätt säkra IIoT-kommunikation utan att behöva designa om sin produkt.
 
Mer information på www.anybus.com 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare