www.tillverkning-sverige.com
Baumer

CleverLevel tillsammans med FlexProgrammer gör komplex nivådetektering till en barnlek

Baumers CleverLevel-serie LBFS / LFFS ökar inte bara tillförlitligheten inom nivåmätning. I kombination med konfigurationsverktyget "FlexProgrammer" erbjuds möjlighet för användning i ett betydligt bredare spektrum av tillämpningar. Mer komplicerade uppgifter kan utföras och tekniken med frekvensavvikelse utökar CleverLevels applikationsområden till mer än enbart övervakning av nivå. I egenskap av "all-rounder" kan CleverLevel känna av olika typer av medier (t.ex. skum eller vätska) samt föroreningar (t.ex. olja i vatten) i samma tank. Utöver detta kan nivåvakten på ett säkert sätt förhindra att pumpar körs torra även i viskösa eller klibbiga material.

CleverLevel tillsammans med FlexProgrammer gör komplex nivådetektering till en barnlek
Med hjälp av FlexProgrammer kan till exempel nivåområdet justeras in för att helt ignorera skum som uppkommer vid nivåytan. Denna funktion används även med fördel när nivåvakten är tänkt att ignorera att kletande ämnen fastnar på givaren, exempelvis i tankar med flytande choklad. Även när tanken är tom är oftast tankens vägg, inklusive givare, täckt med ett lager av choklad i denna typ av applikationer. Rätt konfigurerad med Flexprogrammer kommer nivågivaren CleverLevel signalera korrekt när tanken verkligen är full eller tom - även om visst material finns kvar på givaren. Den grafiska konfigurationen av mjukvaran gör att rätt inställningar enkelt kan genomföras och ändras av användaren.

Som exempel kan användaren genom ett musklick enkelt justera in de gränsvärden som är aktuella i mätningen, allting grafiskt och tydligt visat på datorskärmen. Det är också möjligt med utökade inställningsmetoder som tar hänsyn till andra parametrar när två medier har samma dielektrisk konstant, exempelvis mediets konduktivitet.

Även olika medier i samma processtank kan detekteras för att särskilja den slutliga produkten. För detta ändamål kan en mätsignal matas ut så att olika dielektriska konstanter kan särskiljas från olika förekommande medier. I och med denna metod är det möjligt att enkelt upptäcka eventuella föroreningar, t.ex. olja som infiltrerats av vatten.

Bild: Med stöd av FlexProgrammer kan CleverLevel-serien utföra även mer komplicerade uppgifter utöver nivåövervakning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare