www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Smart LUA-skripthantering, dubbelriktade MQTT-meddelanden och ny hårdvara läggs till i Ixxat CAN@net NT- och CANbridge

Med det Service Pack 2 utvidgar HMS Networks funktionaliteten för Ixxat® CAN@net NT och CANbridge NT-serien. Användare kan nu lägga till smarta, händelsestyrda nätverksåtgärder och dubbelriktade MQTT-meddelanden till molnapplikationer. Den nya maskinvaran CAN@net NT 100 kompletterar CAN@net NT-serien med ny nätverksanslutning.

Smart LUA-skripthantering, dubbelriktade MQTT-meddelanden och ny hårdvara läggs till i Ixxat CAN@net NT- och CANbridge
 
Produktfamiljerna Ixxat® CAN@net NT och CANbridge NT gör det möjligt att skapa smarta CAN-baserade nätverk lokalt och på distans. CANbridge NT möjliggör enkel inkoppling av upp till fyra CAN- och CAN-FD-nätverk med filter- och översättningsregler. Kabeldragning kan förenklas genom träd- och stjärntopologier, och alla anslutna segment skyddas tack vare elektriskt isolerade bussinterface. Alla CAN@net NT-produkter har ett extra Ethernet-interface, vilket gör det möjligt att skapa distribuerade nätverk genom att koppla upp till fyra CAN@net NT-enheter med Ethernet. CAN@net NT medger även fjärråtkomst till CAN- och CAN-FD-nätverk via Ethernet och PC.

Ny funktionalitet i CAN@net NT- och CANbridge

Nya Service Pack 2 introducerar förbättrad "Action Rules"-programmering för flexibel definition och genomförande av händelser och åtgärder för alla CAN@net NT- och CANbridge-produkter. Baserat på LUA-skripthantering kan dessa användardefinierade åtgärder utlösas på t.ex. fördefinierat meddelandeinnehåll eller statusinformation.

Ethernet-gränssnittet i CAN@net NT-serien möjliggör direkt molnanslutning via det implementerade MQTT-protokollet. I SP2 introduceras dubbelriktade MQTT-meddelanden. Förutom att överföra t.ex. larm och statusinformation till mobila enheter, så kan meddelanden nu också tas emot från molnet för LUA-skriptbaserad förbehandling, sannolikhetskontroll och överföring till CAN-bussen.

CAN@net NT 100 - ny anslutning

HMS introducerar också en ny hårdvara - CAN@net NT 100 - som erbjuder en D-Sub 9-nätverkskontakt för CAN/CAN-FD-nätverksanslutning, vilket kompletterar de befintliga CAN@net NT 200- och 420-produkterna som båda har skruvterminaler. CAN@net NT 100 är en direkt efterföljare till CAN@net II vilket innebär att befintliga kunder kan byta ut installerade CAN@net II-enheter i existerande system med CANnet 100 NT och dra nytta av all den nya funktionaliteten som finns i SP2.

Läs mer om den nya Service Pack 2-funktionen och CAN@net NT 100 på www.ixxat.com/bridges
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare