www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Gigabit Ethernet-switchar hanterar ett ökande krav på kommunikationsnätverk med hög hastighet ombord på rälsfordon

Managed Ethernet- och Power-over-Ethernet-switchar (PoE), godkända enligt EN 50155, ger kommunikationsnätverk med hög driftsäkerhet ombord.

Gigabit Ethernet-switchar hanterar ett ökande krav på kommunikationsnätverk med hög hastighet ombord på rälsfordon
Westermo har utökat sitt Viper-utbud med kompakta managed Ethernet-switchar ytterligare med introduktionen av fyra nya tolvportsenheter som konstruerats för att hantera Gigabit-nätverk. Ethernet- och Power-over-Ethernet-enheter hjälper till att möta det ökade kravet på kommunikationsnätverk med högre datahastigheter ombord på järnvägsvagnar för att stödja video, LCD-skärmar och trådlösa LAN-anslutningspunkter. De nya enheterna är en del av Westermos innovativa IP Train-concept, som erbjuder en komplett Ethernet-switch och routningslösning för att tillhandahålla en robust nätverksinfrastruktur för att skapa intelligenta tåg.

De fyra nya modellerna erbjuder ett urval standard Ethernet-, GigabitEthernet- och PoE-portar men också ytterligare routningsfunktioner. Viper-112-T3G har 3 st Gigabit Ethernet-portar och 9 st Ethernet-portar av standardmodell. Viper 212-T3G har samma portkonfiguration men med ytterligare routningskapacitet för att möjliggöra anslutning av subnät och förbättrad nätverksprestanda.

Viper-112-T3-P8 har 3 st Gigabit-portar, 1 st Ethernet-port av standardmodell och 8 st Power-over-Ethernet-portar som stödjer IEEE 802.3 PoE »plug-and-play» kommunikationsstandard. Med PoE kan både strömförsörjning och data överföras via en enda flertrådig kabel, något som är särskilt användbart vid kameraanvändning där man minskar det totala antalet kablar och möjliggör en snabbare installation. Viper 212-T3G-P8 har samma portkonfiguration men utökar funktionaliteten genom att erbjuda möjlighet till routning. Vipers PoE-switchar levererar en effekt på upp till 66 W över sina åtta PoE-portar och kan isolera ingående likströmsspänning från anslutna enheter för att skydda dem från strömspikar. Strömförsörjningen hanteras med portar fininställda för att maximera försörjningseffektiviteten.

Viper-serien är specialdesignad för att tillhandahålla mycket robusta nätverk och långvarig drift på plats och överträffar EN 50155 standarden, som inte bara omfattar EMC-krav utan också strömspikar, vibration, utökat temperaturintervall samt fukt. Viper-switchar har högt MTBF, vilket garanterar den extremt långvariga och tillförlitliga drift som förväntas inom järnvägsindustrin.

Förutom hög tillförlitlighet, erbjuder switcharna också en unik funktionalitet som förenklar installation och underhåll av nätverk. Viper-switcharnas operativsystem WeOS ger en omfattande svit IP-nätverksstandarder som gör det möjligt att skapa tillförlitliga och flexibla nätverk. Operativsystemet kan upptäcka alla rälsfordonets positionsändringar, rotationer och tillägg och sedan kompensera för sådana ändringar i nätverket utan någon manuell omkonfiguration. För att underlätta installation och underhåll kan Viper-switchar och andra anslutna enheter konfigureras med identiska IP-adresser i varje vagn. Detta förenklar den övergripande IP-planen och standardiserar konfigurationer.

WeOS kan också balansera datatrafik i nätverket för att behålla maximal systemkapacitet och stabilitet. Introduktionen av ökad trafik från nya kameror eller videoström påverkar därför inte stabiliteten på hela nätverket. Om något länk- eller maskinvarufel skulle uppstå, kan Westermos unika FRNT-teknologi konfigurera om ett stort nätverk inom 20 ms.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare