www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Ethernet Line Extender tillhandahåller snabba nätverksanslutningar över befintligt kablage

Lättanvänd och kompakt enhet utvecklad för kritiska tillämpningar i järnvägs-, industri- och infrastrukturapplikationer.

Ethernet Line Extender tillhandahåller snabba nätverksanslutningar över befintligt kablage

Westermo har utökat sitt utbud av Ethernet line extenders med en ny kompakt enhet som kan möta den ökade efterfrågan på högre dataöverföringskapacitet. DDW-142 är det senaste tillskottet i Wolverine-familjen, en produktserie som använder SHDSL-teknologi för att koppla samman Ehternet-nätverk med gamla eller befintliga kopparkablar. Detta möjliggör stora kostnadsbesparingar i nya installationer där fiberkabel tidigare varit det enda alternativet.

DDW-142 är en ”managed” enhet med Layer 2 switch-funktioner som gör det möjligt att skapa Ethernet-nätverk med avancerade nätverksfunktioner. Uppkoppling med lägre överföringshastighet kan upprättas på upp till 15 km, och på kortare avstånd kan datahastigheter upp till 30.4 Mbits/s uppnås, vilket också gör enheten lämplig i stora nätverk med många produkter och krav på hög bandbredd. En integrerad 2-portars 100 Mbit switch gör det möjligt att koppla in två Ehternet-enheter och en RS-232-port möjliggör att en seriell enhet enkelt kan integreras i IP-nätverket.

DDW-142 har utvecklats att vara så användarvänlig som möjligt. En enkel punkt-till-punkt-förbindelse kan uppnås helt utan konfiguration. För större nätverk och mer komplexa nätverksfunktioner finns ett användarvänligt webbgränssnitt och ett CLI (Command Line Interface) som tillåter mer avancerade konfigurationer. Westermo har även utvecklat en unik mjukvara för att beräkna distans och hastighet för flera olika kabeltyper och störningsnivåer. Data från verkliga applikationer har används och detta gör det möjligt för installatören att redan innan installationen kunna uppskatta prestanda. Mjukvaran används också till att diagnostisera och analysera linjekvaliteten vilken förenklar underhåll av nätverket. I fall då en enhet behöver bytas ut har DDW-142 utrustats med en USB-port vilket gör det möjligt att spara ur och läsa in inställningar på ett enkelt och snabbt sätt.

DDW-142 är konstruerad för att leverera pålitlig drift i tuffa industriella miljöer och i verksamhetskritiska järnvägs-, väg- eller andra infrastrukturapplikationer där avbrott i datakommunikationen skulle kunna resultera i stora kostnader eller olycka. Den robusta och mycket kompakta enheten fungerar i extrema temperaturer (från -40 till +70°C) och även där elektromagnetisk störning och vibrationsnivåerna är höga. Galvanisk isolation och överspänningsskydd samt industriella komponenter utan rörliga delar bidrar till en MTBF på 437,000 timmar, vilket innebär hög driftsäkerhet och lång livslängd.

DDW-142 operativsystem, WeOS, tillhandahåller ett stort utbud av IP-nätverksstandarder som gör att säkra och flexibla nätverk kan skapas. Alla nätverksprudukter från Westermo levereras med WeOS, vilket möjliggör extremt säkra tillämpningar där DDW-142 kan vara en del i en punkt-till-punkt, multi-drop eller ring-nätverk. Om ett nätverksfel skulle uppstå har Westermos unika redundansprotokoll FRNT förmågan att blixtsnabbt omkonfigurera stora nätverk.

DDW-142 är transparent för multicast adressering, kan upprätta VPN-tunnlar (Virtual Private Network) med IPSec-kryptering (Internet Protocol Security) och kan användas med protokoll som Modbus/TCP och PROFINET I/O.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare