www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Nästa generation Ethernet-switchar från Westermo förbättrar tillförlitligheten för nätverk för tåg

Kompakt, robust och pålitlig EN 50155-godkänd industriell Ethernet-switch som förenklar kommunikationen ombord tåg.

Nästa generation Ethernet-switchar från Westermo förbättrar tillförlitligheten för nätverk för tåg
För att möta den växande efterfrågan på tillförlitlig datakommunikation ombord tåg har Westermo introducerat en ny generation industriella Ethernet-switchar som ger ett mycket robust nätverk för långsiktig tillämpning. Viper-serien är speciellt utvecklad för applikationer ombord tåg och ingår i konceptet ”Westermo IP train ”. I konceptet ingår de nyligen släppta switcharna Viper 212, Viper-112 och Viper 012, som levererar en komplett lösning för inbyggda styrsystem, inklusive förbättrade nivåer av tillförlitlighet och förenklad nätverksdesign, installation och underhåll.

För att skapa intelligenta tåg erbjuder Westermos IP-tågkoncept en komplett EN 50155 Ethernet-switch och routing-lösning med ett extremt pålitligt backbone-nät. Konceptet har utvecklats som svar på de många unika behov inom järnvägssektorn vilka kan lösas med den uppsättning IP-protokoll som levererats av Westermo Operating System - WeOS.

Applikationer ombord tåg representerar en av de tuffaste tänkbara miljöer för elektroniska enheter. Av den anledningen har Viper-serien utvecklas att inte bara möta, utan överträffa kraven för tågstandarden EN 50155. Standarden omfattar inte bara EMC-krav, utan även stötar, vibrationer, utökat temperaturområde och fukt. Switcharna har även utformats att uppnå väldigt höga MTBF-värden (Meantime Between Failure) på upp till 900 000 timmar, vilket garanterar de extrema krav på långsiktighet och pålitlighet som ställs av järnvägsindustrin.

Viper 212 är en managed lager 3-routing switch, Viper 112 erbjuder en managed lager 3-switch-funktion och Viper 012 är en unmanaged switch. De olika nivåerna av funktionalitet tillåter användaren att välja den mest lämpliga produkten för deras nätverk och samtidigt ha en hårdvara som möter de tuffaste utmaningarna.

Den nya Viper-serien är bestyckad med M12-kontakter som är integrerade i kåpan för minskad storlek, och som ytterligare skydd mot vibrationer. Med en extremt robust konstruktion, förseglad till IP65 och vibrationresistent enligt militära standarder, är enheterna idealiska för situationer där mekanisk belastning, fukt, kondens, smuts eller kontinuerliga vibrationer gör det omöjligt att använda standard-Ethernet-switchar. Ett unikt Gore Tex-membran används för att förhindra att kondens byggs upp i kapslingen genom dags- och nattcykler i temperaturen. Viper är dessutom mycket kompakt, vilket möjliggör installation i tågvagnars ofta trånga utrymmen.

WeOS operativsystem som används i Viper-serien är utvecklat att balansera datatrafik på nätverket för att bibehålla maximal stabilitet. Införandet av ny utrustning som t ex videokameror ökar datatrafiken, men hanteras automatiskt av operativsystemet och kommer därför inte att påverka stabiliteten på nätverket. Switcharna är också utrustade med Westermos unika FRNT-teknologi för att förhindra stopp i datatrafiken vid eventuella länkfel. FRNT-protokollet kan omkonfigurera ett nätverket inom 20 ms.

Ethernet-switcharna kan konfigureras enkelt genom ett webbgränssnitt eller CLI och kan nås på ett säkert sätt från hela nätverket, eller direkt via en konsolport på switchen eller alternativt via en Ethernet- eller USB-portKonfigurationen kan säkerhetskopieras och återställas på några sekunder med hjälp av ett speciellt M12 USB-minne.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare