www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Westermos switchar förser pålitliga Power-over-Ethernet nätverk för applikationer ombord på tåg

De EN 50155-godkända managed Power-over-Ethernet switcharna erbjuder mycket tillförlitlig nätverkskommunikation.

Westermos switchar förser pålitliga Power-over-Ethernet nätverk för applikationer ombord på tåg
För att möta den växande efterfrågan av kommunikationsnätverk ombord på järnvägsfordon, har Westermo introducerat två kompakta och robusta Power-over-Ethernet (PoE) switchar som stödjer video, LCD:s och trådlösa LAN access points. De nya anordningarna förbättrar även Westermos innovativa IP Train koncept, som levererar en komplett Ethernet switch och routinglösning för att kunna ge en säker nätverksinfrastruktur vid tillverkning av intelligenta tåg.

Viper-112-P8 och Viper-212-P8 tolvportar (8 PoE och 4 standard Ethernet) managed switchar, stödjer IEEE 802.3 vid plug-and-play PoE kommunikationsstandard. PoE klarar av att överföra både kraft och data via en enkel multi-core kabel, vilket reducerar totala antalet kabeldragningar och möjliggör snabbare installation. Viper switchar kan leverera upp till 66W kraft genom deras 8 PoE-portar. Viper isolerar inkommande DC-spänning från de anslutande enheterna för att skydda dem från överspänning. Kraftdistributionen sköts av portar som anpassar maximal distributionseffekt.

De specialkonstruerade Viper switcharna har höjt nivån av pålitlig och förenklad nätverksdesign, installation och underhåll för att möta efterfrågan på marknaden ombord på järnvägsfordon. Applikationer för järnvägsfordon är en av de tuffaste miljöerna för elektroniska enheter. Viper-serien är designad och tillverkad för att överträffa standarden av EN 50155 för elektronisk utrustning ombord på tåg. Detta passar inte bara EMC:s krav utan även krav på stötar, vibrationer, utökat temperaturområde och fuktighet. Switcharna har också blivit designade för att uppnå den högsta mellantiden vid fel upp till 448 000 timmar (MIL_C217F2), vilket möter kraven för de långsiktiga och pålitliga arbetsområden som förväntas inom järnvägsindustrin.

WeOS operativsystem som används i Viper-serien tillför ett utökat utbud av IP nätverksstandarder som möjliggör komponering av fjädrande och flexibla nätverk. Operativsystemet kan upptäcka järnvägsvagnens alla positionsändringar, rotationer och tillägg och sedan kompensera med ändringar i nätverket utan någon manuell omkonfigurering. För att förenkla installation och underhåll kan Viper switcharna, och vilken anslutningsenhet som helst, bli konfigurerad med identiska IP-adresser för varje vagn. Detta förenklar den översiktliga IP-planen och standardiserar konfigureringen.

Viper-212-P8 switchar ger ytterligare routingkapacitet för att förenkla anslutningen av subnet och förbättrad total nätverksprestanda. WeOS operativsystem kan även anpassa datatrafiken på nätverket för att bibehålla maximal genomströmning och stabilitet. Utökad trafik från nya kamera- eller videoflöden kommer därför inte att påverka stabiliteten på nätverket. För att förhindra stopp i datatrafiken vid eventuella länkfel, kan Westermos FRNT-teknologi omkonfigurera ett stort nätverk på 20 ms.

Viper-serien infogar M12-anslutningar som är integrerade i kåpan för att minska storleken och ytterligare skydda mot vibrationer. Med en extremt robust konstruktion, förseglad till IP65 och vibrationsresistent enligt militär standard, är enheterna idealiska för situationer där mekanisk belastning, fukt, kondens, smuts eller kontinuerliga vibrationer (som t.ex från en motor) kan påverka funktionen av standardswitchar negativt. Ett unikt Gore-Tex®-membran används för att förhindra att kondens byggas upp i kapslingen genom dags- och nattcykler i temperaturen. Viper är dessutom mycket kompakt och tunn, vilket möjliggör installation i trånga utrymmen på järnvägsvagnar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare