www.tillverkning-sverige.com
Baumer

Ingenting undgår den: SmartReflect™ med transparent identifiering

Tillförlitlighet med SmartReflect: Baumer introducerar en innovation – den första ljusridån utan en reflektor och med unik transparent identifiering. Denna speciellt känsliga version av SmartReflect fångar upp minsta förändringar i intensitet, vilket gör att den även kan identifiera högtransparenta folier, skålar eller flaskor. Denna modell finns även med en hygienisk design med skyddsklass IP 69K och med proTect+ täthetskoncept.

Ingenting undgår den: SmartReflect™ med transparent identifiering

Med SmartReflect har Baumer ytterligare förbättrat det säkraste sättet att identifiera objekt inom området fotoelektriska sensorer: ett objekt som bryter strålen i en sluten ljusridå. Med SmartReflect från Baumer sätts den slutna ljusstrålen upp mellan sensorn och en maskindel. Separata reflektorer eller mottagare, som normalt används, behövs inte längre. Färgen och materialet på bakgrunden och objektet som ska identifieras är oviktiga!

I synnerhet inom livsmedelsindustrin visar SmartReflect sin överlägsenhet: den övervakar förpackningsprocessen, t.ex. genom att identifiera den korrekta placeringen av livsmedlet som ska förpackas. SmartReflect används när monteringen av en separat reflektor eller mottagare utgör ett verkligt problem för anläggningsingenjörer (t.ex. på grund av hygieniska krav eller otillräckligt monteringsutrymme).

Genom att kravet på reflektor försvinner behövs ingen montering av reflektor, inga justeringar och inga rengöringskostnader, som annars skulle bli nödvändiga, vilket resulterar i tidsbesparingar. Sammantaget erbjuder SmartReflect ett mervärde genom minskningen av driftkostnader och maximal stabilitet.

Bildtext: Den speciellt känsliga versionen av SmartReflect från Baumer identifierar även högtransparenta folier.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare