www.tillverkning-sverige.com
ISaGRAF

ISaGRAF lanserar ISaGRAF version 6,1 med ny arbetsbänk och C5-inbyggd programvara

ISaGRAF, marknadsledande inom automationsteknologi, har lanserat ISaGRAF version 6,1. Industriledande IEC 61131-3 och IEC 61499 har kompatibelt inbyggd programvara och arbetsbänk för att bygga industriella automationsprodukter. ISaGRAF 6,1 är en större version som består av en ny arbetsbänk och den nya versionen 5,3 i C5-inbyggd programvara. Baserad på den kraftfulla Microsoft® Visual Studio® 2010, erbjuds snabbare hastighet, ett nytt och förbättrat användargränssnitt och förbättrad Windows dockning och pakethantering.

ISaGRAF lanserar ISaGRAF version 6,1 med ny arbetsbänk och C5-inbyggd programvara
ISaGRAF 6,1 inkluderar plug-in för nya funktioner och för att genomföra några av de funktioner som gjorde den prisbelönta ISaGRAF 5 så populär bland kunder över hela världen. Bland de funktioner som återinförs i ISaGRAF 6,1 Workbench är ett tillägg av en IEC 61499-redigerare. Tillgängliga språk är: FBD, ST, SFC, och SAMA.

En annan viktig egenskap med den senaste versionen är Version Source Control, som tillhandahåller en anordning för flera användare att arbeta på samma faktorer (t ex Device, Resurs, POU) genom att utföra en check-out / check-in. Detta ger även möjlighet att hantera flera versioner av ett projekt, back-up och återställning av hela projektet eller vissa delar av ett projekt och jämföra filer mellan olika versioner.

Andra nya egenskaper hos ISaGRAF 6,1 inkluderar User Interrupts, Failover, Dependency Tree, Block Library, Variable Lock Monitor och Controller Status.

Eftersom olika typer av applikationer kräver olika slags avbrott (t ex tid, puls, I/O ...), tillhandahåller ISaGRAFs implementering av avbrott en verktygslåda som tillåter OEM att definiera och kartlägga avbrotten till ett ISaGRAF-program. Den innehåller även en plug-in för slutanvändare att konfigurera och programmera avbrotten.

Failover är ett back-up-operativt läge där funktionerna hos ett styrsystem antas genom ett andra kontrollsystem när det primära systemet blir otillgängligt på grund av utrustningsfel eller schemalagda stillestånd. Det används för att göra styrsystemen mer feltoleranta. ISaGRAF 6,1 Failover-funktion gör att användaren kan ändra avgöranden och villkor under vilka en styrenhet vinner eller tappar kontroll.

Dependency Tree plug-in ger användarna en fullständig överblick av alla relaterade delar i ett program så att de kan se alla variabla beroendeförhållanden samt stigande och avkomna beroenden för varje variabel.

Block Library är ett användargränssnitt som tillåter en dra och släpp-funktion eller funktionsblock i ett program istället för att göra ett urval från blockvalet. Funktioner och funktionsblock är innehållsbaserade till ett valt projekt, enhet eller källa, de grupperas efter omfattning eller kategori. Användaren kan även söka på blockets namn.

Variable Lock Monitor visar en lista över alla låsta variabler.

Controller Status ger användaren viktig information om styrenhet, inbegripet vilken projektversion som är igång, liksom periodens längd och antalet låsta variabler.

Den nya C5 Firmware-versionen 5,3 har flera nya mallar, inklusive Microsoft Windows och Linux, för den nya User Interrupts och Failover-funktionen. Andra nya funktioner inkluderar SFC-prioriteringar för samtidig övergång i händelse av OR-divergens.

ISaGRAF 6,1 finns fortfarande som gratisversion och består av ISaGRAF Free Firmware, som körs på XP Embedded, 32- och 64-bit Windows XP®, Windows Vista® & Windows 7® samt en fullt fungerande version av ISaGRAF 6.1 Workbench, med vilken utvecklarna kan skapa fullständiga program. ISaGRAF Free Firmware includerar en Modbus TCP Client samt en Modbus TCP Server.

Om ISaGRAF v6.1
ISaGRAF 6.1 Workbench är en modulär och flexibel miljö som tillåter användare att lägga till eller ta bort komponenter. Varje komponent i Workbench har utvecklats med eller samverkar genom ISaGRAF Microsoft® .NET Framework-baserad teknologi kallas Automation Collaborative Platform (ACP). ISaGRAF ACP ger möjlighet att lägga till eller ta bort olika plug-in för att uppfylla specifika krav på automationsprodukten.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare