www.tillverkning-sverige.com
ISaGRAF

Wind River och ISaGRAF förenar sina krafter för validerade och testade modulära säkerhetskontroller

Wind River och ISaGRAF förenar sina krafter för validerade och testade modulära säkerhetskontroller
NYHETER
- ISaGRAF ansluter till Wind River Partner valideringsprogram
- Partnerskapet förlänger Wind Rivers ledarskap inom energi, transport och bearbetning av marknader med säkerhetskontroller bestående av WindRivers VxWorks Cert Platform och ISaGRAFs lösning FlexiSafe®.
- Wind River är först med att leverera certifierade operationssystem och erbjuder även en SIL 3-lösning.

Tillkännagav Wind River, världsledande inom inbyggd och mobil programvara, samt ISaGRAF, ledande partner inom automationsmjukvara, att ISaGRAF anslutit sig till Wind River Partner valideringsprogram. De två företagen kommer att samarbeta om en validerad och testad modulär lösning som utformats för säkerhetskontroller i energibolag, transport och marknadsprocesser.

Genom denna strategiska relation blir Wind River den första operativsystemleverantören med ISaGRAF för en validerad Safety Integrity Level (SIL) 3-lösning. SIL är ett måttstock som specificerar säkerhetsintegritetens krav på säkerhetsfunktioner som fördelas till elektriska, elektroniska och programmerbara elektroniska säkerhetskritiska system (SIL 4 har den högsta säkerhetsnivån av integritet, SIL 1 den lägsta).

Enligt villkoren i avtalet kommer ISaGRAF att integrera och validera STI FlexiSafe-lösningen på Wind Rivers VxWorks Cert Platform, ett kommersiellt ”off-the-shelf” operativsystem i realtid för levererans av säkerhetskritiska tillämpningar som måste vara certifierade för att möta de stringenta kraven i IEC 61508 och andra relaterade mjukvarustandarder. FlexiSafe är den enda IEC 61131-3-lösningen på marknaden som erbjuder hel språkdel för IEC 61508 SIL 3-system.

Den kombinerade plattformen och VxWorks Cert Platform med ISaGRAF IEC 61508 SIL 3-certifiering kommer att erbjuda industriella bolag ett validerat och testat system för kontrollsystem med upp till SIL 3-programvarukrav. Genom validering och certifiering av båda lösningarna får kunderna snabbare tid till marknadsföring, såväl som lägre utvecklings- och underhållskostnader.

- Den industriella automationsvärlden förändras och det blir allt vanligare att produkterna uppfyller IEC 61508-standarder, säger Julien Chouinard, ISaGRAFs vd. Samarbetet ISaGRAF - Wind River kommer att göra utvecklingen av säkerhetsprodukter mer tillgängliga och lättare att genomföra. Kombinationen av ISaGRAF och VxWorks Cert Platform fyller en viktig lucka inom teknologins utbud till industrin.

- I och med att certifieringskraven blivit strängare och även tillämpas inom energi-, transport- och processmarknaderna, är det viktigt att rationalisera certifikationsvägen för våra kunder. Genom vårt samarbete med ISaGRAF reducerar vi de risker som företagen möter när komponenter och körningssystem certifieras, vilket gör processen mer effektiv. Genom att erbjuda ett stabilt ekosystem, gör Wind River det möjligt för kunderna att fokusera sina utvecklingsinsatser på kärnkompetens och ytterst differentierande tillämpningsarbeten, säger Alexander Damisch, chef för industriella lösningar hos Wind River.

Wind River Partner Validation Program erbjuder en preintegrerad mjukvara och ett hårdvaru-ekosystem som hjälper till att lösa allt viktigare affärsfrågor för att minska tid till marknadsföring, uppnå kostnadsbesparingar och förverkliga lyckade projektutvecklingar. För mer information, besök
www.windriver.com/partners/partner-validation.html.

Om Wind River
Wind River, ett helägt dotterbolag till Intel Corporation (NASDAQ: INTC), är världsledande inom inbäddade och mobila programvaror. Wind River har varit banbrytande inom inbäddade enheter sedan 1981 och dess teknologi finns i mer än 1 miljard produkter.
Wind River har sitt huvudkontor i Alameda, Kalifornien, och dotterbolag i 20 länder. För mer information, se Wind River på www.windriver.com eller www.facebook.com/WindRiverSystems

Tony Mays
Wind River
+44 1628 827 872
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wind River är ett varumärke eller registrerat varumärke som tillhör Wind River Systems Inc och dess dotterbolag. Övriga namn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare