www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Industriell mobil bredbandsrouter från Westermo ger robust höghastighetsanslutning till avlägsna system och enheter

Säker anslutning till mobil eller avlägset belägna Ethernet och RS-232-enheter förbättrar effektiviteten inom verksamheten.

Industriell mobil bredbandsrouter från Westermo ger robust höghastighetsanslutning till avlägsna system och enheter
Genom att erbjuda flexibel och säker tillgång till avlägset belägna Ethernet och RS-232-system är det möjligt att eliminera behovet av tidskrävande besök för manuella avläsningar, diagnostisera problem eller kalibrera instrument. Westermo har därför släppt en ny industriell mobil bredbandsrouter som ger säker åtkomst till dina avlägset belägna nätverk och utrustning. Något som kan sänka dina driftskostnader i samband med att kostnader för serviceresor reduceras.

Den nyligen lanserade Westermo MRD-350 är en robust mobil industriell bredbandsrouter avsedd för fjärråtkomst över mobila nät, och använder Internet för att kostnadseffektivt samverka system, vilket gör att t ex en HMI, PLC, kontrollrum och andra enheter kan kommunicera med varandra. Routern har en upplänk på upp till 5,7 Mbit /s och en nedlänk på 14,4 Mbit /s, vilket gör den lämplig för applikationer med krav på hög datahastighet. Typiska mobila eller statiska applikationer inkluderar videoövervakning, SCADA / DNP3 systemtelemetri och fjärråtkomst till maskiner och apparater. För soldrivna applikationer är energieffektivitet viktigt och MRD-350 har ett speciellt lågenergiläge som endast drivs vid behov.

MRD-350 har stöd för en mängd olika trådlösa standarder, inklusive GSM, GPRS, 3G UMTS, HSDPA och HSUPA. MRD-350 har stöd för dubbla SIM-kort, vilket gör att anslutningen inte är beroende av ett enda telefonoperatör. Om en operatörs nät går ner, växlar enheten automatiskt till det alternativa SIM-kortet. Om MRD-350 installeras i applikationer ombord tåg, lastbilar, bussar, terrängfordon etc, används automatiskt det mest effektiva nätverket som finns tillgängligt för det geografiska området.

En robust kapsling, med driftspänning som sträcker sig från 10 VDC till 60 VDC, samt en kompakt design med alla gränssnitt och lysdioder placerade på framsidan, gör enheten mycket väl lämpad för industriella DIN-skene-applikationer i tuffa miljöer. Med isolering mellan kraft-, Ethernet- och seriella portar, skyddas enheten mot problem orsakade av jordfel.

Enheter anslutna till Internet kräver säkerhet mot digitala hot. MRD-350 skyddar mot obehörig åtkomst via krypterade kommunikationstunnlar - Virtual Private Networks (VPN). Enheten har även en enkel men kraftfull brandvägg. Genom att använda det inbyggda webb-gränssnittet är det enkelt att konfigurera en VPN-tunnel mellan platser över osäkra nätverk som Internet.

För att förlänga livslängden på befintlig utrustning finns ett antal inkluderande verktyg som kommer att säkerställa anslutning med PLC och andra RS-232-baserade enheter. En inbyggd två-portars 10/100 Ethernet-switch och en seriell RS-232-port möjliggör ett brett utbud av utrustning, maskiner och system att ansluta sömlöst, oavsett avstånd. RS-232-porten ger en enkel lösning för att byta ut gamla modemuppkopplade applikationer med den fördelen att inte behöva programmera om eller ändra någon annan komponent.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare