www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo Device Server Switch tillhandahåller IP-anslutning till befintliga seriella enheter och routing-funktionalitet

Westermo tillkännager lanseringen av sin Lynx DSS kompakta enhetsserver-switch för anslutning av äldre seriella kontroll- och telemetrisystem till det senaste IP-nätverket. Låg överföringshastighet inom seriell kommunikation har ersatts av IP högre nätverksbandbredd. Lynx DSS hjälper till att bevara alla investeringar i befintliga system, lägger till funktioner genom att stödja ny utrustning som kräver extra bandbredd och säkerställer problemfri industriell kommunikation under många år.

Westermo Device Server Switch tillhandahåller IP-anslutning  till befintliga seriella enheter och routing-funktionalitet
Lynx DSS är en industriell Ethernet-switch som hanterar applikationer med en kombination av IP och seriella anslutningar. Med en enda enhetslösning ersätter Lynx DSS behovet av flera enheter. Driven av en uppdaterad version av Westermo WeOS-operativsystem, levererar enheten en förbättrad serie för Ethernet-anslutning och stöd för dubbla seriella nätverk, modemersättningsfunktionalitet samt Modbus gateways. Befintliga enheter kan anslutas via två serieportar. En av dessa är konfigurerade för RS-232 och den andra för antingen RS-232 eller RS-422/485.

Två versioner finns tillgängliga - L208-F2G-S2 och L108-F2G-S2. L108 stödjer en rad Nivå 2-växlingsfunktioner som ger flexibel och snabb återhämtning av redundant ring i Ethernets nätverk. Enheten har fyra 10/100 Mbit /s-portar, ytterligare två portar kan utrustas med antingen Gbit eller 100 Mbit SFP-sändare. Utöver dessa funktioner på L208 tillhandahålls även extra lager 3 networking-funktionalitet, inklusive routing, brandväggar och VPN-fjärråtkomst.

Med ökat antal cyberattacker är avancerad säkerhet avgörande för industriella nätverk. Remote, säker åtkomst till ett nätverk ges med hjälp av krypterade VPN och en multi-port DMZ (demilitariserande zon eller subnät som utsätts för internet) kan konstrueras med hjälp av intern portbaserad brandväggsfunktion. Dessa funktioner stödjer användare som vill kommunicera över potentiellt osäkra nätverk och även bidra till att förhindra att användare oavsiktligt ansluts till fel nätverk.

Lämplig för användning i extrema förhållanden är enheten typtestad att möta industrins EMC, isolering, vibrationer och standardschock, och godkänd för användning inom relevanta industriella tillämpningar, inklusive Cenelec EN 50121-4 certifiering för järnväg med markbaserade installationer. Lynx DSS har en arbetstemperatur från -40°C till +70°C. Det finns ingen fläkt eller andra rörliga delar, och den industriella komponentklassen och ett, helt i metall, IP40-hölje - utan kylhål som skulle möjliggöra att damm trängde in - bidrar till den extremt höga genomsnittliga tiden mellan misslyckanden (MTBF) på över 500 000 timmar. Detta resulterar i en lång och bekymmersfri livslängd.

Lynx DSS är den mest kompakta och energieffektiva switchen av sitt slag på marknaden. Det låga effektbehovet på endast 250 mA vid 24 V DC resulterar i en minskning av driftskostnaderna under hela löptiden för enheten och hjälper företag att minska sin elförbrukning. Med ett fotavtryck i storlek endast 100 mm x 50 mm, är enheten lätt att integrera i maskiner och befintliga applikationer. Ett brett effektbehov på 19-60 V DC ökar ytterligare antalet lämpliga applikationer.

WeOS operativsystem har utvecklats som en plattformsoberoende lösning. Finns på Westermo RedFox-, Järv-, Lo- och Falcon-produkter. Systemet ger en framtidssäker och skalbar lösning för industriella nätverkskrav.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare