www.tillverkning-sverige.com
LEROY-SOMER

Bilen Mia har motorer från Leroy-Somer

Genom sitt engagemang, sitt bemästrande av teknik och sin stora erfarenhet av elfordon har Leroy-Somer kommit att inta en ledande position på denna tillväxtmarknad, vilket bekräftas av detta partnerskap med Mia Electric. Mia är den första modellen som säljs av Mia Electric. Sedan september 2011 säljs Mia till privatpersoner. Mias elbil som är konstruerad för stadsanvändning utmärker sig genom de krav som den har som mål att uppfylla: "Kompakt, rymlig, lättkörd, lättillgänglig, ekonomisk och rolig".

Bilen Mia har motorer från Leroy-Somer
Patrick Largeau från Mia Electric förklarar: "Flera kriterier har väglett oss vid valet av rätt motor." Först av allt,  motorns prestanda: Den måste vara kompakt,  ge ett bra viktutbyte,  ta liten plats och ha låg batterivikt. Sedan är leverantörens förmåga att ta del i ett fordonsutvecklande tillvägagångssätt väsentlig. Slutligen så behövde vi en mycket tillförlitlig lösning så att vi kunde vara säkra på att våra kunder inte skulle få några problem. Dessutom bestämde vi oss tidigt,  för Mia,  att använda en standardprodukt,  inte bara för att bilen behövde utvecklas snabbt,  utan också för att vi behövde en beprövad och tillförlitlig lösning.
 
"Många leverantörer har kontaktat oss." I enlighet med våra krav ansåg vi att Leroy-Somer var det bästa valet. Leroy-Somer har ett klart tekniskt övertag på motorer för elbilar. De har varit verkligt stöttande i alla skeden av utvecklingen,  oavsett om det gällt de tekniska aspekterna eller att ta del i arbetsgrupper om "konkurrenskraft",  och de har också bra kunskap om kraftöverföringen mellan motor och drivaxlar,  vilket är till stor nytta i lösningen. Man känner att de är pålitliga. Jag skulle vilja lägga till en ytterligare fördel med Leroy-Somer och det är att utvecklingar alltid är möjliga: De är en av få tillverkare där du kan växla från asynkrona till synkrona motorer och behålla samma tekniska garantier",  fortsätter Patrick Largeau.
 
"Mia formgavs för att tillgodose ett väldefinierat behov: Att täcka 80 % av resorna i städer." Mia erbjuder 80 km autonom drift i sin 8 kWh-modell och 130 km i sin 12 kWh-modell. Detta är en elegant,  ekonomisk och ekologisk lösning för ökad rörlighet i städer med sin egen karaktär,  och en unik och attraktiv design. Den är mycket praktisk: Skjutdörrarna går från taket och ned till golvet på bägge sidor,  vilket gör det lätt att komma in i och ut ur bilen,  och att lasta och lasta av. Det gör det också enkelt för föräldrar att sätta sina barn i bilen och att ta ut dem. Placeringen av förarsätet i mitten garanterar bra sikt åt bägge sidor,  vilket garanterar en säker och aktsam körning.
 
Leroy-Somer: ett expertiscentrum för elbilar
Pierre-Emmanuel Sarre,  Divisionschef för Drive Systems Division,  förklarar: "Vi har investerat de nödvändiga resurserna för att uppfylla våra ambitioner inom denna sektor."
 
Leroy-Somer har genom ett Centre of Excellence flera kompetenser speciellt tillägnade elbilar. Centre of Excellences kontor för design och teknik består av 15 specialister som helt behärskar de kvalitetsstandarder som fordras inom bilsektorn. Företaget kan också lita på den införskaffade erfarenheten och sakkunskapen från en anläggning med 500 anställda. "Som ett bevis på vårt åtagande har vi invigt en fristående tillverkningsenhet som består av två linjer; en för synkron teknik och en annan för asynkron teknik",  tillägger Pierre-Emmanuel Sarre.
 
Leroy-Somer har idag många tillgångar på marknaden,  vilket dess divisionschef kan vittna om: "Fastän vi litar på gruppens sakkunskaper måste vi anpassa oss till bilmarknadens särskilda kvalitetskrav." Vi satte upp en teknisk testplattform med målet att öka motorns tillförlitlighet och tillmötesgå lösningens specifika begränsningar. Exempelvis så har vi ändrat lindningsimpregneringen för att förbättra vibrationsmotståndet. "Med fler än 10 000 fordon på marknaden utrustade med Leroy-Somer-motorer har vi klart visat att våra lösningar är tillförlitliga".
 
"Slutligen är vi långt framme tekniskt,  jämfört med våra konkurrenter,  med avseende på vikt relativt kraft och kompakthet."
 
Idag konstruerar och industrialiserar Leroy-Somer motorer med mycket hög verkningsgrad,  enastående kompakthet och viktnivåer. Nya teknologier kommer hjälpa oss att minska motorvikten med 10 till 15 %,  vilket hjälper oss att förbättra fordonsautonomin".
 
Lång erfarenhet av elfordon
Leroy-Somer har utrustat elfordon med motorer i 40 år. 1995 tog t.ex. Leroy-Somer del i lanseringen av den eldrivna Peugeot 106,  utrustad med en likströmsmotor och separat drivning. Teknologin gav en fördel i maximalt motormoment vid låg hastighet. Nästan 8000 motorer tillverkades. Vid denna tid tog den eldrivna Peugeot 106 del i det hittills största experimentet i Europa för att utveckla en fordonspark med elfordon med självservice. Experimentet ägde rum i staden La Rochelle. Detta var ett verkligt storskaligt test för både tillverkare och utrustningsleverantörer!
 
Den omfattande erfarenhet som företaget har tillägnat sig genom många projekt gör det möjligt för Leroy-Somer att erbjuda ett komplett sortiment av motorteknologier:
- asynkrona motorer,  luft- eller vattenkylda,  vars pålitlighet och robusthet har klart bevisats,
- synkrona motorer som utmärks av synnerligen hög prestanda,
- nya motorer med permanenta magneter erbjuder specifikationer utan motstycke med avseende på prestanda,  kompakthet och ljudnivå.
 
Dessa motorer utgör lösningar för framdrivning av fordon och lätta fyrhjulingar,  tunga fyrhjulingar,  trehjulingar,  nyttofordon,  bilar och hybridfordon samt kylning i lastbilar och luftkonditionering i bussar.
 
"Vårt mål är marknaderna för små och mellanstora serier." "Elfordonens marknadsandel i vår försäljning är redan betydande, " avslutar Pierre-Emmanuel Sarre. I betraktande av den nuvarande utvecklingen av elfordonet förväntar sig Leroy-Somer på kort sikt en stark ökning i sin försäljning på runt 50 %.
 
Om Mia Electric:
Mia Electric är en ny biltillverkare som enbart konstruerar elfordon. Företaget erbjuder ekonomisk rörlighet utan emissioner som är tillgänglig för de allra flesta. Detta för att möta kraven i enskilda städer och större storstadsområden,  och för att möta de ökande oljepriserna. Företaget finns i Cerizay,  Deux-Sèvres,  i västra Frankrike,  där en modern sammansättningsfabrik för närvarande kan producera 12 000 enheter per år eller 1000 bilar per månad. Idag (september 2011) sysselsätter företaget 450 personer.
Mia Electric äger ett integrerat designcenter. Det drivs av den berömde designern Murat Günak som har arbetat som chefsdesigner för Mercedes,  Peugeot och Volkswagen. Under David Melvin Wilkies (tidigare chefsdesigner på Bertone) ledning arbetar 16 designers tillsammans med forsknings- och utvecklingsavdelningen som består av 80 ingenjörer.
Mia Electric som grundades 2010 består av franska Mia Electric SAS och tyska
Mia Electric GmbH som har införlivat en del av arbetsstyrkan och det tekniska kunnandet från Heuliez-konsortiet. Heuliez-konsortiet har varit
engagerat inom bilsektorn i mer än 80 år. Heuliez har skaffat sig oöverträffad världsomspännande erfarenhet inom fältet e-mobilitet och
utvecklade under år 2000 elbilsversioner av Peugeot 106 och Citroën Saxo för den franska staden La Rochelle (7000 producerade enheter). I juli 2010 gick
Kohlpharma-gruppen,  under ledning av professor Edwin Kohl,  med på att ta över den elektriska grenen av Heuliez genom att investera 33 miljoner euro.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare