www.tillverkning-sverige.com
NKE

Elektriskt isolerade rullningslager från NKE skyddar mot lagerskador orsakade av läckströmmar

Lagertillverkaren NKE Österrike erbjuder elektriskt isolerade rullningslager. De speciella SQ77 har en inbyggd elektrisk isolering, vilket ger ett pålitligt skydd mot läckströmmar och medfäljande elektrisk korrosion. Typiska tillämpningar är elektriska motorer, generatorer och andra elektriska maskiner.

Elektriskt isolerade rullningslager från NKE skyddar mot lagerskador  orsakade av läckströmmar
NKEs elektriskt isolerade lager finns i tre versioner: SQ77-serien med ett oxid-keramiskt isoleringslager på den yttre ringen, SQ77E-serien med ett isoleringsskikt på innerringen samt hybridlager av SQ77B-serien som har keramiska rullkroppar med teoretiskt sett oändlig isolationsresistans.

SQ77 och SQ77E keramiska isolering genomförs via plasmasprutning och har en garanterad dielektrisk styrka på minst 1000 V AC eller DC.

Lagren med den yttre ringens isolering finns som cylindriska rullager och som spårkullager i olika utföranden, dimensionsserier och radiella säkerhetsklasser.

Jämfört med konventionella lager, är elektriskt isolerade lager mer tillförlitliga för drift av elektriska maskiner på grund av deras ökade skydd mot elektrisk korrosion. De är även mer kostnadseffektiva och tillförlitliga än en axelledning eller husisolering. De isolerade lagren har samma nyckeldimensioner och tekniska egenskaper som konventionella lager, de är därför 100 procent utbytbara.

NKE tillverkar standardlager och särskilda lager för alla industriella applikationer. Förutom produktutveckling och applikationsutveckling, erbjuder NKE ett komplett utbud av tekniska tjänster samt utbildning. NKEs produkter distribueras genom 15 internationella representationskontor och mer än 240 försäljningsställen i 60 länder.

Illustrationer:
- Elektriskt isolerade rullningslager för SQ77-serien från NKE i olika storlekar och utföranden.
- Hybridlager från NKE med keramiska rullkroppar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare