www.tillverkning-sverige.com
NKE

Ny specialbeläggning från NKE: Kostnadseffektivt skydd mot korrosion för lager och komponenter

För lager och metalldelar som är direkt utsatta för fuktiga eller korrosiva miljöer, erbjuder NKE AUSTRIA GmbH en särskild galvanisk beläggning som ger kostnadseffektivt skydd mot korrosion. Den nya och förbättrade beläggningen SQ171E är till och med tunnare och ger skydd mot korrosion med längre hållbarhet än den tidigare versionen. Beläggningen skyddar lager och komponenter inom tillämpningar som innefattar materialhantering, jordbruksmaskiner, kemisk industri och läkemedelsindustri, men också kompressorer och pumpar.

Ny specialbeläggning från NKE: Kostnadseffektivt skydd mot korrosion för lager och komponenter

Även efter testet med neutralt saltsprej visar delen med beläggning (framtill) inga synliga spår av korrosion. Referensdelen utan beläggning (baktill) visar spår av rost.

Beläggningen SQ171E kan användas till standard- eller speciallager samt för alla metalldelar som utsätts för våta eller korrosiva miljöer. Även bearbetade ytor som lagerbanor kan behandlas med SQ171E. Beläggningen skyddar mot vatten, kondensation och milda alkaliska eller sura rengöringsmedel. I jämförelse med obehandlade komponenter, har delar som behandlats med SQ171E en signifikant längre hållbarhet. Som ett ytterligare alternativ för ett ännu mer effektivt skydd, finns beläggningen också med ett silikonbaserat tätningslager. Tack vare beläggningens minskade tjocklek (från 2 till 4 µm), är behandlade och obehandlade delar helt utbytbara. I enlighet med DIN 50979:2008, får beläggningen en hållbarhet på minst 96 timmar vid en tjocklek på 4 µm utan lagerkorrosion (vitrost) eller vanlig korrosion (rödrost). Beläggningen SQ171E har testats med neutralt saltspray i enlighet med DIN EN ISO 9227 NSS. Passiveringen innehåller inte sexvärt krom Cr (VI) och är därför anpassat till RoHS-direktivet. Jämfört med rostfritt stål är SQ171E-beläggningen mer kostnadseffektiv men ger ändå ett bättre skydd mot korrosion.


NKE tillverkar standard- och speciallager för all industriell tillämpning. Förutom produktutveckling och tekniska tillämpningar, erbjuder NKE ett komplett utbud av tekniska tjänster och utbildning. NKE:s produkter distribueras via 18 internationella representationskontor och över 240 försäljningsställen i 60 länder.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare