www.tillverkning-sverige.com
NKE

Ny NKE-serie med enkelradiga cylindriska rullager

NKE AUSTRIA introducerar sin nya serie av enkelradiga cylindriska rullager. Den viktigaste fördelen i denna serie är de många varianter den innehåller, mer än 3 000 olika typer görs på beställning i NKE:s nya monteringsfabrik i den österrikiska staden Steyr. Monteringsanläggningen är mycket flexibel och har korta ledtider på alla produkter. Användningsområdena för de nya enkelradiga cylindriska rullagren är lika många som dess varianter; de används bland annat i pumpar och kompressorer, mekaniska pressar, elektriska motorer, växellådor, traktionsmotorer och axiella lager för järnvägsfordon och stålverk.

Ny NKE-serie med enkelradiga cylindriska rullager
De nya rullagren finns tillgängliga i 164 storlekar i designmodellerna NU, NJ och NUP. Rullhållarna finns i rullkropps- och ytterrings centrerade versioner och är tillverkade i mässing alt. polyamid. Förutom radiella standardglapp Design, final processing and quality assurance in Austria CN (C0), finns även C3- och C4. Specialversioner, som till exempel lager för traktionsmotorer (SQ1) och hjulsatser (SQ2) samt elektriskt isolerade rullningslager (SQ77), finns tillgängliga med korta ledtider.

För att maximera livslängden är de nya cylindriska rullagren tillverkade av rent kullagerstål. Överlägsen ytfinish på rullbanorna bidrar till att ytterligare minska friktionen och sänka temperaturen. De optimerade geometriska rullbanorna och rullelementen ökar lastkapaciteten,
medan en modifierad design förbättrar formationen av smörjmedelsfilmen. Med förbättrad utformning av bärande och styrande flänsar för NJ och NUP-varianterna, kan lagren klara av tyngre axiella belastningar. Snedställning kan kompenseras genom modifierad kontaktgeometri och krönta innerbanor. Hög noggrannhet vid rullsortering säkerställer en enhetlig lastfördelning.

Utöver dessa många tekniska fördelar, har de nya cylindriska rullagren optimal driftsäkerhet med maximal kostnadseffektivitet. Alla NKE-lager utsätts för höga kvalitetskrav och testas med state-of-the-art-rutiner och -utrustning. Fabruken i Steyr är certifierad med ISO 9001:2008 (design, utveckling, produktion och distribution av rullager) och ISO 14001. Som ett erkännande av den utmärkta kvaliteten på NKE:s produkter, tilldelades företaget det prestigefyllda Österrike Quality Seal tidigare i år.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare