www.tillverkning-sverige.com
Westermo Teleindustri AB

Lyonnaise des Eaux väljer Westermo

Westermo har installerat fler än 100 Ethernet DDW-100-anslutare, och 15 Ethernet R208 switchar, för att handha information från 65 borrhål i området Saint Avold i östra Frankrike. Eftersom man vet att efterfrågan kan nå 3500 kubikmeter i timmen, blir tillförlitlighet och tillgång på utrustning en tydlig utmaning. Därför har en Ethernet-förbindelse installerats i en redundantring, som förbinder de områden på upp till 20 kilometers avstånd från varandra.

Lyonnaise des Eaux väljer Westermo
Eastern Water Company, ett dotterbolag till Lyonnaise des Eaux, arbetar med vattenborrhål som matar den petrokemiska siten och värmekraftverket i Saint Avold i östra Frankrike. För att få kontroll över produktionsförlusten - användning av vattenpumpar i kolgruvor förbjöds år 2006 – har man startat ett moderniserat produktionsprogram. Programmet innehåller konstruktion av 20 nya vattenborrhål, som kommer att öka till 65, liksom uppgradering av hela övervakningssystemet samt automatiserad fjärrmanövrering av dessa borrhål.

Det är under detta skede som utrustningen från Westermo introduceras. Historiskt sett var borrhålen sammanlänkade genom ett klassiskt kopparnätverk, som inte tillät någon avancerad övervakning och obetydlig kommunikation – endast ”allt eller inget”. Den gamla metoden var baserad på strukturen i en frontdatakommunikation som identifierade många PLC-slavar (Programmable Logic Controller). Därför kunde endast mycket lite information hanteras.

- Vi uppskattar verkligen Westermos DDW-100 Ethernetförlängare, eftersom den gör det möjligt för oss att använda våra gamla nätverkskablar till att skapa ett förlängt Ethernet-nätverk. Dessutom var Westermo-teamets inblandning i den tekniska lösningen redan i början lika anmärkningsvärd, säger M. Philipp, chef för Automation and Supervision vid Eastern Water Company.

- Framför allt har de hjälpt oss att definiera den nya redundanta ringen i Ethernetnätverket och sätta den på plats. Den inkluderar switchar med R208 redundant nätverksdrift - liksom DDW-100 Ethernetförlängare - som möjliggör framställning av Ethernetlänkar, med parkablar i koppar, över distanser på mer än 10 km.

Fram till nu har varje borrhål utrustats med en PLC som kan interagera med övervakningen. Realtidsinformation tillförs på utmatning, motorintensitet, stopp, grundvärden, vattenhöjd etc.

- Detta ger oss bättre kontroll och större flexibilitet i vår produktion: utveckling av grundvatten, kontroll av energikonsumption, aviserat underhåll och användning av brukbara borrhål i enlighet med vattnets renhet ... Övervakningen passar även med en databas för fullständig historik.

Ringen startar från övervakningspunkten och går mot pumpen. Om ett fel inträffar i en kabel eller i utrustningen, rekonfigureras nätverket automatiskt inom några tusendels sekunder i den andra riktningen. Eastern Water Company valde även mjukvaran till ISNMP nätverksdrift. Om nätverket brister skaffar switcharna realtidsinformation och larmar Topkapi övervakningsstation – som meddelar omedelbart läge och snabbt svar om skötsel.

Definitionsmässigt är Ethernet 10/100 Base Tx-nätverk begränsat till en distans av 1000 m. För att kuva denna begränsning, var det nödvändigt att använda kablar av fiberoptik (som är ömtåliga, dyra och svåra att arbeta med) eller radiosändningar (av olika beskaffenhet). DDW100 möjliggör förbindelse av två separata Ethernet-nätverk av enkelt tvinnad kopparparkabel vid en distans av upp till 13 km. DDW100 använder den höga utdatan Internet protokoll SHDSL (Symmetric High-Bitrate Digital Subscriber Loop). Med fullständig ”plug and play” och stark immunitet till miljöförändringar erbjuder programmet symmetriska databeräkningar från 192 kbits till 2,3 Mbits (beroende på kabellängd).

Westermos Ethernet-switch R208 upprätthåller säkerheten av hela nätverket genom att skapa och driva en redundant ring och rapportera varje trolig oregelbundenhet till nätverkets övervakningsmjukvara via SNMP. Switchen R208 gör det möjligt att bilda säkra industriella Ethernet-nätverk i en redundant ringkonfiguration, som hindrar nätverksavbrott relaterade till felaktigheter i fibrer eller kopparinfrastruktur. Återställstiden är endast 30 ms.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare