NORD DRIVESYSTEMS på Hannovermässan 2019: Nya växlar, frekvensomriktare och lösningar Service och underhåll

2019-03-01
På årets Hannovermässan 2019 som äger rum 1 till 5 april med huvudtemat "Integrated Industry - Industrial Intelligence" presenterar NORD DRIVESYSTEMS flera nya produkter tillsammans med nya innovativa drivlösningar för digitala fabriker.

NORD_MAXXDRIVE_XT.jpg: Den nya generationen industriväxlar: MAXXDRIVE ® XT är serie 2-stegs vinkelväxlar speciellt utformade för applikationer som kräver låg utväxling och hög effekt.

 

Med sitt stora utbud av produkter och stora lösningsexpertis kan NORD DRIVESYSTEMS leverera både standardiserade och individuellt konfigurerade lösningar i mer än 100 branscher och tar regelbundet fram nya lösningar inom området drivteknik. På Hannovermässan 2019 ger företaget prov på sin innovativa förmåga och presenterar tre nya produkter i hall 15, monter H31.


Den nya generationen industriväxlar med optimerad värmereducering

 
Bland annat har NORD utökat sin serie med industriväxlar. Nya MAXXDRIVE ® XT är en serie 2-stegs vinkelväxlar speciellt utformade för applikationer som kräver låg utväxling och hög effekt. Drivmomentet ligger på mellan 15 och 75 kNm med en utväxling på 6,3 till22.4. De finns i sju storlekar för effekter från 50 till 1 500 kW. Som standard är alla växlarna i serien försedda med UNICASE-hus och inbyggd axialfläkt. Husens stora yta och luftkåporna ökar flödet av kylluft vilket optimerar värmereduceringen. I många fall är extern kylning överflödig. Stora rullager och stora centrumavstånd ökar belastningskapaciteten och livslängden för växlarna.


Nya frekvensomriktare: mångsidiga, uppkopplade och kraftfulla

Den nya familjen NORDAC PRO av omriktare för kopplingsskåp imponerar genom sin funktionalitet, konnektivitet och modularitet. De har ett effektintervall på 0,25 till 5,5 kW. De olika versionerna kan skräddarsys efter olika applikationskrav. Funktionerna för den modulbaserade serien kan byggas ut med plugin-moduler för styrning, säkerhet och andra tillval. Det kompakta utförandet i bokstorlek möjliggör platsbesparande installation i kopplingsskåp. Parametriseringen kan genomföras med eller utan extern strömförsörjning. Nya NORDAC PRO har ett stort antal gränssnitt, bland annat en inbyggd anslutning för industriellt ethernet, en USB-port liksom fack för SD-minneskort för lagring och överföring av parameterdata. Liksom alla NORD:s frekvensomriktare är den nya drivenheten försedd med en kraftfull PLC för funktioner nära enheten.

Ny produkt: Service med APP

NORDCON APP och Bluetooth-stickan NORDAC ACCESS BT är en mobil lösning för driftsättning och service för alla NORDs drivenheter. Appen ger en dashboard-baserad visualisering för övervakning av drivenheter och feldiagonstik. En drivenhet för en maskin kan t.ex. optimeras under pågående drift med hjälp av en oscilloskop-funktion. Parametrisering av drivenheter är lätt och okomplicerad tack vare den inbyggda hjälpfunktionen och snabb access till parametrarna. Dessutom erbjuder appen praktiska funktioner som parameter-backup och återställning.

Du hittar NORD DRIVESYSTEMS i hall 15, monter H31 på Hannovermässan.

 
NORD_NORDAC_PRO_SK_500P.jpg: NORDAC PRO SK 500P: NORDAC PRO SK 500P: Den nya familjen NORDAC PRO av omriktare för kopplingsskåp ger nya nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet.

NORD_NORDCON_APP_NORDAC_ACCESS_BT.jpg: NORDCON APP och NORDAC ACCESS BT är en mobil lösning för driftsättning och service för alla NORD:s drivenheter

Meta-titel:

NORD DRIVESYSTEMS på Hannovermässan 2019

Metabeskrivning:

På världens ledande industrimässa presenterar NORD såväl nya växlar som mobila lösningar för driftsättning och service. Ta reda på mer.

Nyckelord:

NORD DRIVESYSTEMS, drivenhet, drivenheter, drivteknik, drivlösning, drivsystem, växel, växelmotor, frekvensomriktare, fältdistribution, industriväxel, MAXXDRIVE, vinkelväxel, NORDAC PRO, kopplingsskåp, PLC, NORDCON APP, NORDAC ACCESS BT, service, underhåll, mobilt, HANNOVERMÄSSAN

Länkar:

https://www.nord.com/cms/de/product_catalogue/industrial_gear_unit/pgop_industrial_gear_unit_1.jsp

https://www.nord.com/cms/de/product_catalogue/drive_electronics/frequency_inverter/pdop_frequency_inverter.jsp

https://www.nord.com/cms/en/product_catalogue/drive_electronics/nordcon_app.jsp

Sociala media

LinkedIn profile: https://www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg/

LinkedIn links: @Getriebebau NORD GmbH & Co. KG

Twitter: https://twitter.com/NORD_Drive

Twitter links: @NORD_Drive

YouTube: https://www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS