nsd tupH ytkonvertering – ett alternativ till rostfritt stål

2018-08-01
NORD DRIVESYSTEMS har utvecklat en rostskyddande behandling för drivenheter av aluminium. Drivenheterna får en enormt tålig yta som klarar stora yttre påfrestningar och regelbunden djuprengöring. Rostskyddet har fått namnet nsd tupH och består av en ytkonvertering som ger samma skydd som rostfritt stål.

NORD_nsd tupH.jpg: Den innovativa ytkonverteringen nsd tupH från NORD DRIVESYSTEMS ger aluminium samma korrosionsmotstånd som rostfritt stål

Ytkonverteringen nsd tupH från NORD DRIVESYSTEMS är en väldigt stark antikorrosionsbehandling för växlar, motorer med slät yta, frekvensomriktare och motorstartare i avspolningsoptimerade, helgjutna aluminiumhus. Ytan skyddas mot rost och blir hårdare genom en särskild metod så att det fungerar ungefär som rostfritt stål. Konverteringen består inte av en beläggning ovanpå ytan utan av ett permanent skyddande skikt som skapas genom att aluminiumet omvandlas. På så vis kan skyddet inte flagna eller lossna så som vid färgbeläggningar. Eventuella skador sprider sig inte vidare och ytan blir lätt att rengöra, tål högtryckstvätt och starka syror och baser.

Enheter med nsd tupH är ett tåligt och robust alternativ till enheter med färgbeläggningar eller enheter av rostfritt stål. Till skillnad från enheter av rostfritt stål som oftast endast finns i begränsade upplagor kan nsd tupH appliceras på nästan alla NORDs aluminiumprodukter. Alla drivenheter av aluminium med nsd tupH har dessutom DIN- och standardkomponenter, inklusive drivaxlar av rostfritt stål. De fläktfria motorerna med slät yta sprider inte bakterier och föroreningar och är mycket tystgående. De finns som synkron- och asynkronmotorer i effektivitetsklasser IE2 och IE3 (asynkronmotorer) och IE4 (synkronmotorer).

NORDs drivenheter med nsd tupH uppfyller krav i FDA Title 21 CFR 175.300 och är därför lämpliga att använda i livsmedelsindustrin. De har testats enligt ASTM D714 (blåsbildning, ASTM D610-08 (korrosion), ASTM D1654-08 enligt DIN EN ISO 2409 (repor), ASTM B117-09 enligt DIN EN ISO 9227 (saltsprej) och ASTM D3170 (Gravelometer). De tål dessutom de flesta rengöringsmedel som används i livsmedelsindustrin.

nsd tupH är ett utmärkt rostskydd för alla drivenheter som ska användas under tuffa förhållanden eller i miljöer med höga hygienkrav så som livsmedels- och dryckesindustrin, vattenrening och avlopp.