ESPRIT CAM-programvara sponsrar "La voie du pôle"-expeditionen 2018

2018-04-30
En utmaning som leder till äventyr, teknik och vetenskap.

DP Technology, skaparen av ESPRIT CAM-programvaran, tillkännagav vid ESPRIT@Work-konferensen i Budapest, där de samlade över 100 av sina partners, att de satsar på en polarexpedition baserad på vetenskap, teknik och äventyr, för att försöka sig på en världspremiär: att bli först med att segla oassisterad över Arktis.

Hjältarna på detta äventyr är fransmän: Sébastien Roubinet, Eric André och Vincent Colliard. Utforskarna kommer att korsa de 3,300 km som skiljer Alaska från Spetsbergen i en 7 m hybridkatamaran: halv segelbåt, halv isjakt. De kommer att resa över vattnet och isen i fullständig autonomi, driven endast av vind och muskelkraft.

Grundaren av denna expedition, Sébastien Roubinet, försöker igen, efter två tidigare försök 2010 och 2013. Full av tillförsikt den här gången så kommer han att ha två besättningsmän ombord, i en helt ny båt vars design är helt anpassad för att öka prestanda, vara mer ergonomisk för att underlätta för besättningen, och lättare, så att den kan knuffas vid behov och kunna generera energi för att säkerställa autonomi.

Alla tre männen har en passion för Polarregionerna och är mycket bekymrade över dess nuvarande tillstånd, som har hotats av de senaste klimatförändringarna. Tack vare sin lätta vikt och avsaknad av mekanisk framdrivning fungerar båten som en idealisk plattform för projektets vetenskapliga aspekt. samla in data om den arktiska miljön utan att störa den. De tre äventyrarna arbetar med flera laboratorier för att utföra olika mätnings-, insamlings-, bild-, djur- och planktonräkningsprotokoll för att övervaka isen, observera människors inverkan och göra beteendestudier kopplade till polarmiljön.

Hela ESPRIT-teamet stöder dem fullt ut på denna utmaning, vilket kommer att kräva extremt robust mental och fysisk kapacitet. De deltar också i den tekniska utmaningen som representeras av båten som är byggd av Sébastien med hjälp av de mest avancerade materialen och tekniken, varav några av de innovativa mekaniska delarna gjordes med ESPRIT CAM-programvara.

Genom att ansluta sig till "La Voie du Pôle" har DP Technology valt en besättning som står för den typ av vision, passion och engagemang som företaget och dess internationella lag är kända för. DP Technology, den innovativa designern av den industriella datorstödda tillverkningsmjukvaran ESPRIT®, levererar geniala lösningar för att styra de kraftfullaste verktyg som formar den moderna världen. Med över 65 000 licenser installerade över hela världen används ESPRIT inom alla verksamhetsområden: klocktillverkning, medicin, bilindustri, flygteknik, energi och naturligtvis segling!

DP Technology, pionjär inom sitt område, är tillsammans med sina medarbetare och partners stolta över att kunna ge sitt stöd och följa besättningen i detta mänskliga och ekologiska äventyr. Och för att vara ännu närmare kopplade till detta kommer en konstellation på mer än 200 stjärnor på båtens brygga, gjord med bilder av alla ESPRIT-anställda, att följa med expeditionen hela vägen till norra polen.

Denna expedition startar den 1 juli och pågår I tre månader.