British Steel tar hem stort järnvägskontrakt I Tyskland

2018-04-12
British Steel har säkrat ett betydande tyskt järnvägskontrakt efter att ha förbättrat sin tillverkningskapacitet med en sjusiffrig investering.

Bild: De nya 120 meter långa rälsen rullas ut på British Steel i Scunthorpe.

Affären kommer att innebära att företaget levererar cirka 20 000 ton med 120-metersräls per år till Deutsche Bahn, Europas största rälsköpare.

Det beror på att företaget spenderat £ 1 miljon för att förbättra Scunthorpe Rail and Section Mill så att fabriken kunde tillverka detta långa räl.

Förutom Deutsche Bahn-avtalet möjliggör den nya 120-meters rälskapaciteten förbättrad konkurrenskraft för British Steel på den bredare europeiska marknaden.

Peter Smith, British Steel Managing Director Rail, säger: "Att leverera en ny produkt till ett större järnvägsföretag som Deutsche Bahn är en stor bedrift och visar vårt engagemang för produkt- och serviceinnovation.

”Det visar också hur ökat sortiment kan hjälpa oss att komma in i nya marknader och hur vi kan arbeta i partnerskap med kunderna för att bli förstavalet i den strategiska leverantörskedjan.”

”Vi har arbetat med Deutsche Bahn tidigare men detta är det första kontrakt som vi har tilldelats i egenskap av British Steel, och vi hoppas att detta är början på ett långsiktigt förhållande mellan våra företag.”

Före investeringen var det längsta rälssystemet British Steel producerade 108 meter - en standardlängd på hemmamarknaden. Men många europeiska järnvägsnät baseras på längder på 60 och 120 meter.

Medan vissa europeiska kunder accepterar 60m längder, som kan svetsas till 120m, föredrar de flesta att minska antalet svetsar och vill därför ha 120m rullängd.

Peter säger: ”Våra tekniska team fortsätter att leverera längre livslängd i produktionen tillsammans med lägre underhålls- och förnyelsekostnader, vilket ger stora fördelar för våra kunder.

”Deutsche Bahn är överlägset den största köparen av räls i Europa. Att ha en andel på den tyska marknaden är strategiskt viktigt för oss och vi hoppas kunna skapa ett starkt och varaktigt samarbete med dem.”

”Investeringen gör det möjligt för oss att ligga i framkant inom rälsproduktion och fungera som katalysator för ytterligare långsiktig järnvägsexport till Europa.”

British Steel levererar järnväg över hela världen från sina valsverk i Scunthorpe och Hayange. Man har också etablerat ett framgångsrikt järnvägslogistikcentrum i Lecco, norra Italien.

Det ursprungliga kontraktet är på 21 månader och de nya 120 meter långa skenorna levereras till Tyskland genom tunneln under engelska kanalen. Kravet på kortare längder som 60 meter kommer att uppfyllas med hjälp av flexibiliteten i båda fabrikerna.

Den första 120-metersleveransen beräknas till mars och Peter säger: ”Våra ingenjörs- och utvecklingsgrupper har gjort ett utmärkt jobb för att utöka vår tillverkningskapacitet, vilket gör att våra järnvägsprodukter och kvaliteter kan fortsätta att vara matchade för att spåra förhållanden, spårstyper, miljöförhållanden och en mängd andra variabler.

”Detta garanterar att varje järnväg vi levererar ger optimal prestanda under hela livslängden, vilket garanterar våra kunder - och deras kunder - en förstklassig service.”

https://www.youtube.com/watch?v=en2pFjHx4rU


För mer information:
British Steel
David Atkin: +44 (0) 1724 406898 / + 44 (0) 7919 297936 eller email media@britishsteel.co.uk