www.tillverkning-sverige.com
Scott Safety - 3M

Brandbekämpningen rusar in i framtiden med lanseringen av termiska intelligenta bildsystemet Scott Sight

Scott Safetys satsning att hjälpa vardagens hjältar har tagit ett jättesteg framåt med lanseringen av Scott Insigt, brandbekämpningsindustrins första termiska intelligenta bildsystem inuti masken. Detta banbrytande system är framtiden för brandbekämpning och ger bra sikt för dem som arbetar i frontlinjen och kommer därför att revolutionera industrin.

Brandbekämpningen rusar in i framtiden med lanseringen av termiska intelligenta bildsystemet Scott Sight
Den innovativa termiska bildtekniken möjliggör integration av en lättviktad termisk bildkamera i maskens display, vilket ger brandmän en tydlig, fri vy över omgivningen tack vare att systemet ger en termisk bild i sikten hela tiden.

Den handfria termiska bildtekniken förbättrar brandbekämparnas situationsintelligens och eliminerar behovet av att sluta söka, eller släcka slangen för att ta fram en handhållen kamera samtidigt som den förbättrar brandbekämparens medvetenhet om heta zoner.

Även om den är extremt lätt med sina 240 gram så är är Scott Sight mycket kraftfull och producerar160x120 punkters upplösning med 9 bilder per sekund genom en oändlighetslins som ger en tydlig bild utan ögonansträngning.

Longin Kloc, Global Product Manager, Growth Initiatives, på Scott Safety, säger: "Vi är mycket stolta över att lansera en sådan innovativ produkt för brandbekämpningsindustrin. Scott Sight är verkligen ett sofistikerat bildhanteringsverktyg - det kompletterar befintlig handhållen teknik genom att erbjuda konfigurerbar handfri sikt till bäraren i ofta svåra situationer.

"För att ta fram Scott Sight arbetade vi mycket nära med brandmän för att utveckla en termisk bildlösning som är mer tillgänglig och lättare att använda. Detta innebär att användarens uppmärksamhet kan vara fokuserad på elden, vilket ökar möjligheten att upptäcka faror och lokalisera olyckshändelser, samtidigt som man tillhandahåller medel för att identifiera en sekundär utgång i händelse av plötslig förändring av omständigheterna."

En ytterligare fördel med Scott Sight är att den kan konfigureras för att passa den enskilda bärarens behov. Displayen kan ställas in efter användarens synfält och olika användargränssnitt är tillgängliga för att passa olika smaker. Inställningar för hot spot och omgivande temperatur kan också väljas.

Scott Sight är för närvarande kompatibel med den nya brandbekämpningsmasken AV-3000 EN från Scott Safety.

Som världsledande inom design, tillverkning och försäljning av högpresterande produkter för brandbekämpning fortsätter Scott Safety att förbättra säkerheten genom att utveckla marknadsledande produkter.

För mer information om fördelarna med Scott Sight, besök www.scottsafety.com/en/emea.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare