www.tillverkning-sverige.com
Scott Safety - 3M

Phantom Vision ger förbättrad användarupplevelse vid borttagning av asbest

Andningsskyddsexperten Scott Safety förbättrar sitt förstärkta andningsskydd Phantom Vision med beprövad modern teknik som ger en bättre användarupplevelse. Andningsskyddet levererar ren filtrerad luft i enlighet med den senaste europeiska bästa praxis för asbestborttagning. Phantom Vision ger dessutom en nästan obegränsad synvinkel, förenklad avfallshantering, rengöring och underhåll samt låga kostnader tack vare lång livslängd.

Phantom Vision ger förbättrad användarupplevelse vid borttagning av asbest
Vattenexponering är en inneboende risk i asbestmiljöer eftersom vatten används för att dämpa damm och fibrer när man vill minska luftburna koncentrationer i hanteringsprocessen. Luftdrivna andningsmasker kräver dock drivkraft och eftersom elektronik och vatten inte gifter sig särskilt bra behövs en vattenbeständig produkt: Förutom sin inkapslade motor för att stoppa vattenintrång är Phantom Visions viktiga elektriska komponenter också beklädda med högkvalitativ metall, vilket ökar dess robusthet och ytterligare skyddar elektroniken. En ytterligare förbättring är en vattentät brytare i masken för att underlätta driften.

Nyckelfunktioner i Phantom Vision omfattar:
-Designen är utformad i samråd med Powered RPE-användare
-Lätt vikt och stor synvinkel
-Vattenbeständiga komponenter
-Optimerad elektronik med motor och batteri för ökad hållbarhet och tillförlitlighet
-Förenklat underhåll och intuitiv ommontering mellan användningsområden
-Tillgänglig i tre storlekar för att passa flest användare
Mark Andrews, Product Line Manager på Scott Safety, säger: "Asbesthanteringsarbeten kan vara farliga och tuffa. Vårt mål är att utveckla lösningar som prioriterar användarens säkerhet och skydd med system som anställda kan lita på. Phantom Vision är just det, ett system som ger förbättrad användarupplevelse under den svåra processen när man tar bort asbest”.

"Vi har uppdaterat vårt Scott Safety Phantom Vision-drivna andningsskydd med detta i åtanke. Det är en lättviktig lösning som hjälper till att göra ett mycket tungt jobb mer hanterbart. "

Phantom Vision ger ökad komfort och användarvänlighet för användare i tillämpningar som kräver en godkänd andningsskyddsklass enligt EN12942 TM3. För ytterligare information, besök www.scottsafety.com/emea

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare