www.tillverkning-sverige.com
HENGSTLER

Grimme och Hengstler erbjuder imponerande kvalitet och tillförlitlighet

Över hela världen skördas det varje år totalt 341 miljoner ton potatis varav Tyskland står för 10 miljoner ton*. För över 80 år sedan utvecklade det tyska företaget Grimme den första potatishackmaskinen. Mycket har hänt sedan dess, idag är Grimme världsledande inom potatisskördsteknik. Förutom den faktiska skörden, är effektiv lagringsteknik viktig för att potatisens höga kvalitet ska säkerställas. För att möta branschens krav har Grimme utvecklat lagringsmaskinen SL 80, som inkluderar Hengstlers absolutgivare AC58.

Grimme och Hengstler erbjuder imponerande kvalitet och tillförlitlighet

Utmaningarna med att arbeta i ett potatislager blir uppenbara av blotta ögat. Mindre än två veckor efter att ett nytt förrådsområde öppnats samlas centimetervis med damm och smuts från skörden. Dessutom uppstår vibrationer och stötar när den mobila enheten är i full drift. Eftersom många ton potatis flyttas varje timme är dynamiken uppenbar. Även då klimatet är relativt milt, kan vintertemperaturen bli förhållandevis låg i flera regioner.

Trots det långt ifrån idealiska förhållandet, måste tekniken fungera obehindrat vilket inkluderar varje detalj. Potatisskörd är en säsongsbetonad verksamhet, om Grimmes SL 80-lastare går sönder under högsäsong, skulle det bli en katastrof för ett drabbat lantbruk. Maskinen måste fungera och vara i drift, dygnet runt månad efter månad. På Grimme är kvalitet av högsta prioritet. Vid val av enskilda komponenter till maskinerna, går valet till förmån för robusta och mycket pålitliga lösningar, vilket har varit Hengstlers starka punkt i årtionden. Hengstler erbjuder automationskomponenter för mycket olika ändamål, även i de tuffaste applikationsområdena. ACURO har bevisat sitt värde med anmärkningsvärd stil - robust, exakt och pålitligt. Hengstler har fått chansen att, till Grimme, utrusta absolutgivaren AC58 med ett kundanpassat kablage.

Det specialanpassade konceptet har lönat sig! Hittills har inget problem eller haveri rapporterats. Grimmes kunder kan alltid lita på sina maskiner och Grimme kan i sin tur förlita sig på att Hengstler levererar korrekt positioneringsdata genom sin teknik.

Så hur fungerar den här revolutionerande lagringsmaskinen och vad är utmaningen? Med hjälp av speciellt anpassade sensorer mäts den nuvarande fyllnadsgraden av potatis. Med hjälp av insamlade värden och positioneringsdata styr Hengstlers givare rörelse och vinkel genom ett intelligent system. Målet är att fylla förrådet på ett noggrant, smidigt och effektivt sätt. Lagring av färsk potatis är en känd länk mellan automatiserad skörd och bearbetning.

Även framtiden ser mycket ljus ut, särskilt inom branschen för potatisskörd. Efterfrågan på färsk potatis beräknas förbli densamma i industriländer, medan marknaden för bearbetad potatis växer på grund av ökad efterfrågan på färdiga måltider. Konsumtionen av färsk potatis växer emellertid i utvecklingsländer eftersom kosten blir mer och mer varierad. För att ge bättre förutsättningar till drift och flexibilitet för bönder, fortsätter den digitala tekniken att utvecklas. Det betyder att kvalitet, likt den som Grimme erbjuder med sina skördemaskiner och Hengstlers robusta och pålitliga komponenter, i framtiden kommer behövas mer än någonsin.

Acumo, som är exklusiv leverantör av komponenter från Hengstler på den svenska marknaden, ser mycket fram emot utvecklingen och hur branschen kan komma att utvecklas även i Sverige. Med lång erfarenhet av automationslösningar, finns Acumos kunniga projektsäljare tillgängliga för att diskutera möjligheterna! Läs mer på Acumos hemsida och i sociala medier, www.acumo.se

Source references: *http://www.yara.de/pflanzenernaehrung/kulturen/kartoffeln/allgemeines/weltweite-kartoffelproduktion/ 

Contact:
Mikael Törnberg
Tel.: + 46 (0) 8-557 730 34
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Marketing Communication Contact:
Elin Peltonen
Tel.: + 46 (0) 8-557 730 32
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Grimme och Hengstler erbjuder imponerande kvalitet och tillförlitlighet
Grimme och Hengstler erbjuder imponerande kvalitet och tillförlitlighet

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare