www.tillverkning-sverige.com
Ingersoll Rand

2135QPTiMAX 1/2" Titanium Impactool

Ingersoll Rand är världsledande i tillverkning av verktyg och monteringsutrustning inom industri och produktion. Nyligen lanserade företaget 2135QPTiMAX, ett innovativt återskapande av den industriella standarden 2135QPTi, pneumatisk 1/2" invändig fyrkants Titanium Impactool™, ett verktyg som sålts globalt i över 700.000 enheter. Utmärkande för den nya 2135QPTiMAX är en kraftökning på 10%, förbättrad kontroll och ökad tillförlitlighet.

2135QPTiMAX 1/2  Titanium Impactool
Produkten 2135QPTi har alltid blivit väl mottagen av våra kunder inom industri och montering. Den nya modellen är byggd på samma plattform och erbjuder ännu bättre lösningar för industrin, MRO och monteringstekniker, säger John Schofield, marknadschef för Ingersoll Rands avdelning för industriella lösningar.

Det nya verktyget 2135QPTiMAX levererar maximal energi med 1,054 Nm omkastad reaktionskraft och 1,486 Nm muttrars vridmoment, så kallad ”nut-busting torque”.

Fastän den nya Impactool har ett tillägg på mer än 10 procents reaktionskraft i jämförelse med originalmodellen, vilket är möjligt tack var ett återskapande luftflöde, väger det ändå bara 1.84 kg och levererar det bästa dynamik-till-vikt-förhållandet i sin klass. Fortfarande drar naturligtvis den nya 2135QPTiMAX fördel av de innovationer som gjorde sortimentet I 2135QPTi till en världssuccé. Följaktligen levererar verktygets parhammarmekanism mer energi per kilo och är mindre känsligt för lufttrycksväxlingar än någon annan design. Eftersom hammarlådan är av titan, reduceras vikten, vilket ger en oförliknelig och orubblig hållbarhet och styrka.

Den nya modellen har även blivit omarbetad för maximal kontroll. Dess patenterade, fjärilslätta utlösare och ökade energireglage hjälper operatörerna att försäkra sig om att de inte överdriver vridmomentet i krisartade sammanfogningar. Enhandskontroller för framåt-bakåt gör att mekanikerna med lätthet kan växla mellan olika uppgifter.

Med en utökad garanti på två år erbjuder nu Ingersoll Rand maximal tillförlitlighet till användare av verktygen och med en verktygsregistrering på 2135QPTiMAX-serierna. Den nya modellens kännetecknande drag är optimala luftflöden för de större verktygens verkningsgrad och maximal användning. Med mindre luftförbrukning har 2135QPTiMAX lägre driftkostnad och färre driftavbrott jämfört med liknande modeller. Verktygens hammarlådor består av titan, vilket bidrar till ytterligare hållbarhet, eloxerad beläggning, ändbrickor och patentmetallurgi.

För ytterligare detaljer angående Ingersoll Rand 2135QPTiMAX, besök www.irtools.com/2135TiMAX eller kontakta Ingersoll Rand Productivity Solutions
Drammensveien 126A, 0277 Oslo. Tel: +47 22551526, Fax: +47 22436581
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare