www.tillverkning-sverige.com
Ingersoll Rand

ARO-Flo-serien renar luften för varje verktyg och varje program

Ingersoll Rands affärsområde ARO Fluid Technologies introducerar en utökad och förbättrad ARO-Flo-serie av filter, regulatorer och lubrikatorer för att rena och smörja luft för användning i samband med tryckluftsverktyg. Den uppgraderade linjen inkluderar en ny storlek och en ny helt modulär design som ombesörjer enklare montering och underhåll av enheterna, och som allt oftare tillåter sedvanliga program att möta upp mot olika specificerade program.

ARO-Flo-serien renar luften för varje verktyg och varje program
De utökade produkterna inom ARO-Flo kommer i fyra serier och varierar i storlek och maximalt flöde för att passa perfekt till programmet och de verktyg som används:
- Miniatyr 1000-serier med 1/8» och 1/4» portar samt ett maximalt flöde av 27 lit/sek.
- Alla nya Compact 1500-serier med 1/4» och 3/8» portar samt ett maximalt flöde av 109 lit/sek.
- Standard 2000-serier med 3/8», 1/2» och 3/4» portar samt ett maximalt flöde av 104 lit/sek.
- Extra kraftiga 3000-serier med 3/4» och 1» portar samt ett maximalt flöde av 180 lit/sek.

De huvudsakliga fördelarna med de uppgraderade ARO-Flo-produkterna är optimal prestanda och förbättrad säkerhet.

En unik ny egenskap med de nya serierna är den integrala gauge fan. Denna justerbara, enkla visuella indikering gör det möjligt för operatören att snabbt kunna kontrollera att trycket stannar inom målets område. Dessutom är nu T-brackets och panel nuts standarder.

Åtskilliga säkra egenskaper har implementerats. I synnerhet den positivt låsbara tumomkopplaren på alla karbonatfiltertankar. Låset stängs och frikopplas manuellt med ett hörbart klick som en försäkran om att det sitter säkert på plats.

ARO-Flo-serierna har en hel linje av användbara tillbehör som främjar en säker arbetsmiljö. En backventil förhindrar tryckåtersugning, en trögstartad ventil gör att trycket gradvis byggs upp för systemets uppstart, och en lockout-ventil gör det möjligt för operatören att vid underhåll manuellt stänga av luftens nedströmning. Andra tillbehör inkluderar en pressomkopplare, ett flertal blockutrustningar och renoverade delar. En avrundning av hela erbjudandet inom ARO-filter, regulator- och lubricatorprodukter är de senaste super duty-serierna och speciella precisionsregulatorer.

För mer information om ARO-Flo-serierna eller andra ARO-produkter från Ingersoll Rand, besök www.ingersollrandproducts.com/global/

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV-bläckpumpar

Gå med i 15 000+ IMP-följare