www.tillverkning-sverige.com
Ingersoll Rand

Nya Ingersoll Rand Adsorptionstork

Ingersoll Rands nya Europatillverkade adsorptionstork innehåller två konfigurationer; utan värme och med värmefläktar. 1000 enheter är sedan tidigare i drift i Nordamerika. I värmefläktsversionen är ett Energi Besparings Program, EMS (Energy Management System) standard, vilket kan reducera driftskostnader med 200.000 SEK under tre år. Jämfört med andra marknadslösningar, är priset mycket konkurrenskraftigt, det kostar lika mycket med EMS som andra modeller kostar utan EMS. Adsorptionstorkar är bland annat avsedda för medel, tung och automatisk industri samt läkemedel, kemikalier, olja och gasindustrier.

Nya Ingersoll Rand Adsorptionstork
Ingersoll Rands adsorptionstorkar är konstruerade för att eliminera kostsamma produktionsavbrott, vilket kan orsakas av fukt i luftsystemet. Torkar använder två torktorn och strategiskt placerade ventiler för att torka den komprimerad luft. Den grundläggande skillnaden mellan de två torkteknologierna är sättet som fukten regenereras.

Kallregenererade torkar har en lägre investerings kostnad, men bli dyrare i drift eftersom man använder en del av den torkade komprimerade luften för att regenerera ett av tornen. Torkar med värmefläktar har en högre investeringskostnad på grund av den centrifugala värmefläkten. Värmefläktstorkar använder ingen eller en mycket liten del av den komprimerade luften för att regenererar tornet, det innebär betydligt lägre driftkostnader.

Ingersoll Rands adsorptionstorkar särskiljer sig från andra på marknaden tack vare deras specifika konstruktion. Den låga konstruktionen ger enkel tillgång till de viktigaste underhållspunkterna för snabbare service.

Den låga höjden tillåter även en upprätt transport och underlättar installationen.

Med förgreningsrör vinklade mot driftnivåns centrum, är de högpresterande ventilerna enkla att nå för service. Till exempel, en tryckluftsventil i en kallregenererad tork kan bytas på mindre än tio minuter, utan att flytta ventilen från förgreningsröret.

Energiförbrukningen är en viktig aspekt för både kallregenererade och värmefläkts torkar. Torkarna är utrustade med Energi Besparings Programmet, EMS (Energy Management System,). Detta minskar luftförbrukningen genom att kontrollera torkutförandet i situationer med låg luftförbrukning. Medan man behåller en konstant daggpunkt överskrider EMS-programmet torkarcykeln så att torkmedlet enbart regenereras när det behövs. För det andra, på IB-modeller, kontrolleras temperaturen. Värmaren och fläkten stänges av för att spara el när torkmedlet blivit regenererat. För det tredje, Mjukstart som begränsar startströmmen och minskar el-förbrukningen samt förlänger motorns livslängd.

Filter placerade före och efter tork filtrerar olja och föroreningar som en försäkring att endast ren, torr luft kommer ut från torken. Både kallregenererade torkar och värmefläktstorkar har flera standardegenskaper som garanterar hög kvalité på drift liksom alternativ till att anpassa torken efter kundens tryckluftsystem.
Det finns tjugofem olika modeller. Varje tork är IP54-klassad (IP65 -tillval), innebär bättre skydd av elektriska komponenter, kontroller och displayer. Torkningsdriften kan köras med 50 Hz, 60 Hz och energitillförsel med tryckluft (IL modeller enbart) . Torkarna är utrustade med en digital elektronisk multifunktionskontroll som är kapabel att kommunicera på 17 olika språk. Den styr ventiler och följer torkens drift. Den är Modbus kompatibel och har en LCD-display för enkel visning.

Vid tecknande av Ultra Care Serviceavtal erbjuder Ingersoll Rand Dig som kund
en 60 månaders Garanti på tork, reservdelar och service.

Louis ROMPRE
Ingersoll Rand Air Treatment Manager - European Served Area
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare