www.tillverkning-sverige.com
MAXWELL

Maxwell Technologies lanserar 3-Volts superkondensator som bygger ut företagets branschledande program med stora ultrakapacitorceller

Nya 3-Volts 3000-Faradscell med DuraBlue™-teknik vidgar utbudet av energilagringslösningar för transport, vind och elnät.

Maxwell Technologies lanserar 3-Volts superkondensator som bygger ut företagets branschledande program med stora ultrakapacitorceller
Maxwell Technologies, ledande utvecklare och tillverkare av superkondensatorbaserad energilagring och effektleveranslösningar, introducerar 3V, 3000-farad ultrakapacitor, som bygger ut företagets K2-produktfamilj.
 
Med 31 procent högre effekt än Maxwells ledande 2,7 volts, 3000-faradscell i branschstandarden 60 mm cylindrisk formfaktor, har nu kunder möjlighet att antingen öka tillgänglig kraft och energi med samma volym eller avsevärt kostnadsoptimera sina systemkonstruktioner med färre celler eller moduler med bibehållen kraft och energi.
 
Den nya 3V-designen innehåller också Maxwells egenutvecklade DuraBlue™ Advanced Shock and Vibration Technology för att ge tre gånger vibrationsmotstånd och fyra gånger högre stöttolerans än tidigare ultrakapacitorbaserade konkurrenskraftiga erbjudanden, vilket kommer att maximera livslängden i krävande transportmiljöer såsom järnväg on board, hybridbuss och elnätstillämpningar.
Med 3V-batteriet har transportindustrin ett nytt sätt att bygga om system för att öka effekten, minska motorns vikt och förbättra bränsleeffektiviteten.
 
Dessutom kommer elnätsmarknader att få tillgång till alternativ som ökar tillgänglig effekt som jämnar kraftsvackor och minskar kostnaderna, vilket resulterar i ökad avkastning på energilagringsinvesteringar i nätet. Befintliga K2 2,7- och 2,85-voltskunder kan också smidigt uppgradera system som använder branschstandarden 60 mm cylindriskt batteriformat med samma livslängdprestanda som Maxwells 2,7-voltsbatterier.
 
"Det växande behovet av ökad effekttäthet i många tillämpningar, såsom transport, vind och elnät har resulterat i att Maxwell lagt till en 3V ultrakpacitor till sitt stora batteriutbud", säger Vishal Sapru, Research Manager och Growth Consultant, Energy & Power Systems, Frost & Sullivan. 
 
"Denna nya stora 3V-battericell kommer att bidra till att minska totala kostnader, systemvikt och support för att uppnå effektivitetsvinster, antingen ensamt eller i hybridkonfigurationer med batterier. Denna produkt kommer att bli en spel växlare i ultrakapacitorindustrin." 
 
"Mer kraft i samma formfaktor parad med Maxwells kapacitet för högvolymstillverkning förstärker vårt pågående arbete med att leverera överlägsna prestanda och värde för våra kunder, särskilt med tillämpningar inom transport-, vind- och elnätsmarknader", säger Dr Franz Fink, president och CEO för Maxwell Technologies. "Genom att lägga till 3V ultrakapacitor till vår produktlinje ges befintliga kunder möjlighet att ta itu med högre spännings- eller kostnadskänsliga tillämpningar samtidigt som man minskar vikten och ökar avkastningen på systeminvesteringar." 
 
Maxwells superkondensatorer skiljer sig från batterier genom att lagra energi i ett elektriskt fält som är större än en kondensators, vilket ger superkondensatorer större lagringskapacitet. Den elektrostatiska energilagringsmekanismen möjliggör snabb laddning och urladdning, med en process som förekommer på bråkdelen av en sekund. Maxwells superkondensatorer fungerar tillförlitligt över ett stort temperaturområde, mellan minus 40 grader till 65 grader Celsius. Enheternas livslängd innebär att kunden upplever pålitlig drift för hundratusentals arbetscykler utan prestandaförluster som orsakas av stötar och vibrationer. Maxwells battericeller varierar i kapacitans från 1 till 3400 farads och multicellmoduler varierar från 16 till 160 volt. Superkondensatorerna ger högre effekt, oavsett om de används med ett batteri eller oberoende. Superkondensatorer används för närvarande i ett antal tillämpningar från bilar till hemelektronik, transport och mer.
 
Ytterligare information om Maxwell Technologies:
Mer information om K2 3-volts ultrakapacitorer: http://www.maxwell.com/3v
Maxwell Technologies på Twitter: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies på Facebook: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies på Linkedin : http://linkd.in/Z4737Y

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare