www.tillverkning-sverige.com
MAXWELL

Maxwell Technologies vald av CAF Power & Automation för kontaktledningsfria järnvägsmoduler

Maxwell superkondensatorer möjliggör lyckad satsning på trådlösa spårvagnar

Maxwell Technologies vald av CAF Power & Automation för kontaktledningsfria järnvägsmoduler
Maxwell Technologies högkapacitetsceller DuraBlue™

Maxwell Technologies, ledande utvecklare och tillverkare av superkondensatorbaserad energilagring och produkter för effektleverans, meddelar att företagets superkondensatorer valts av CAF Power & Automation, en global tillverkare av järnvägsfordon och utrustning. Produkterna kommer att användas som en standardkomponent i energilagringssystemet ACR (Rapid Charge Ackumulator) som används för att driva lättare spårvagnsfordon.

CAF energilagringssystem ACR kommer att användas i de första 100 procent kontaktledningsfria lättare spårvagnsfordon som håller på att byggas i Kaohsiung, Taiwan och i nya spårvagnar för en befintlig spårväg i Tallinn (Estland) i energibesparande syfte.

Kapacitiv energilagringsteknik ger högdensitets strömförsörjning till ett antal spårtransporttillämpningar. Maxwell superkondensatorer är särskilt väl lämpade för rullande pendlingstillämpningar, såsom CAF lättare spårvagnar, på grund av deras sömlösa förmåga att hämta och ladda ur energin snabbt. CAF valde att arbeta med Maxwell för att säkerställa att dess ACR levererade omedelbar effekt och energiåtervinning från frekventa inbromsningar, utan krav på skrymmande luftledningar. Som en del av CAF ACR-system förväntas Maxwells superkondensatorer ge upp till 30 procent besparingar i energiförbrukning.

”Globalt är ny innovativ energiteknik mycket efterfrågad, och vi förväntar oss inte att trenden bromsas under de närmaste åren”, säger Harkaitz Ibaiondo, Sales & Marketing director för CAF. ”Vårt energilagringssystem ACR är en nyckelkomponent i de transportlösningar som implementerats för att uppfylla detta krav. Maxwells superkondensatorer var ett perfekt alternativ för energiåtervinning och snabb kraftleverans i vår produkt. Deras kompetens och ledarskap i kapacitiv energilagring är precis vad vi behövde”.

”Superkondensatorer har lockat stort intresse från ledande järnvägstransportföretag världen över, säger Dr Franz Fink, President and Chief Executive Officer för Maxwell. ”Efterfrågan på alternativ energilagring och kraftleverans gör Maxwells superkondensatorer perfekta för CAF. Detta är ytterligare ett bevis på vår förmåga att leverera teknik som förbättrar både energieffektivitet och koldioxidutsläpp”.

Ytterligare information om Maxwell Technologies:
Maxwell Technologies blogg: http://bit.ly/1O0L7XR
Maxwell Technologies på Twitter: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies på Facebook: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies på Linkedin: http://linkd.in/Z4737Y
Maxwell Technologies på Google+: https://plus.google.com/+MaxwellTech/

Om CAF:
CAF Power & Automation är ett ledande företag inom utveckling och tillverkning av lösningar för järnvägsmarknaden. Vi utvecklar dragsystem, kontroll och kommunikationssystem samt system för energilagring.

Våra drivlösningar för lok, tunnelbanor, EMU(electric multiple unit) och spårvägar rullar över hela världen, och de är helt integrerade med våra styr- och övervakningssystem, multimedia-plattform och telekommunikationssystem för tåg-land på distans.

Green Line omfattar ACR FREEDRIVE, vilket möjliggör kontaktledningsfri körning och minskad miljöpåverkan samt ACR EVODRIVE som återvinner rörelseenergin vid inbromsning och förbättrar fordonens effektivitet genom återanvändning. Båda lösningarna kan integreras i nya eller befintliga fordon. Vår utrustning, i linje med den senaste tekniken och högt kvalificerad tillförlitlighet, placerar oss som bästa referens för större materiel tillverkare på den spårbaserade marknaden. För mer information, besök oss på www.cafpower.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare