www.tillverkning-sverige.com
MAXWELL

Superkondensatorer driver Continental VSS (Voltage Stabilization System) för vissa Cadillac ATS- och CTS-sedanmodeller

Maxwell Technologies meddelar att Continental Automotives superkondensatordrivna VSS (voltage stabilization system) kommer att bli standard på 2016 års Cadillac ATS- och CTS-sedanmodeller samt ATS kupé, utom ATS-V-, CTS-V- och CT6-modellerna.

Superkondensatorer driver Continental  VSS (Voltage Stabilization System) för vissa Cadillac ATS- och CTS-sedanmodeller
General Motors är den första nordamerikanska OEM-fordonstillverkare (OEM -  Original Equipment Manufacturer) som integrerar Continentals superkondensatorbaserade spänningsstabiliserare som en del av det förbättrade start-stopp-systemet, vilket sänker bränslekostnaderna, förbättrar prestandan och minskar utsläppen, vilket ger en överlägsen körupplevelse.

Start-stoppsystem gör att förbränningsmotorn stängs av när föraren stannar och motorn startas sömlöst när föraren accelererar, vilket sänker utsläppen och förbättrar bränsleekonomin.
Batteribaserade start-stopp-system som förstärks med ett superdatorbaserat spänningsstabiliseringssystem ger den extra kraft som behövs för att starta motorn, vilket minskar höga elströmmar och upprepad cykling som kan förkorta batteriets livslängd.

Den elektroniska spänningsstabiliseringskontrollen ger en jämn start, reducerar motorvibrationer och ger en överlägsen körupplevelse.

Maxwells superkondensatorer i Continentals VSS-design fungerar också som en extra kraftkälla för stabilisering av bilens elsystem under perioder med höga effektkrav.

"Biltillverkare världen över söker nya vägar för att förbättra prestandan i sina bilar medan man vill möta konsumenternas krav på bränsleeffektivitet", säger Jon Buckles, Program Manager för elektriska hybridfordon på Continental Automotive Systems. "Continentals spänningsstabiliseringssystem använder Maxwells superkondensatorer som ett prisvärt alternativ för biltillverkare när det gäller att skapa en mer positiv körupplevelse för sina kunder."

"Prestanda har alltid varit viktigt för bilägare och Maxwells superkondensatorer möjliggör för konsumenterna att få önskvärd bränsleekonomi utan att begränsa bilens prestanda", säger Dr Franz Fink, vd för Maxwell Technologies. "GM:s val av Continentals VSS superkondensatorkapacitet för varierande tillämpningar i takt med att bilindustrin fortsätter på sin fordonselektrifieringsväg."

Till skillnad från batterier, som producerar och lagrar energi med hjälp av en kemisk reaktion, lagrar superkondensatorer energi i ett elektriskt fält. Denna elektrostatiska energilagringsmekanism gör det möjligt för superkondensatorer att ladda och ladda ur på bråkdelar av en sekund, och arbetar normalt över ett brett temperaturområde (-40 grader C till +65 grader C) samt fungerar tillförlitligt under 1 miljon eller flera laddnings-/urladdningscykler och motstår stötar och vibrationer.

Mer Maxwell Technologies-information:
Maxwell Technologies fordonslösningar: http://bit.ly/1KaDIU4
Maxwell Technologies på Twitter: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies på Facebook: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies på Linkedin: http://linkd.in/Z4737Y
Maxwell Technologies på Google+: https://plus.google.com/+MaxwellTech/

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare