www.tillverkning-sverige.com
NSK

Trio av prestigefyllda utmärkelser för NSK

NSK fick tre utmärkelser 2023 för sina framsteg inom teknisk prestanda, ESG (miljö, social, styrning) och medarbetarnas mångfald och inkludering.


Trio av prestigefyllda utmärkelser för NSK
Dessa senaste utmärkelser och hyllningar återspeglar NSK:s progressiva ansträngningar inom viktiga affärsområden.

Företaget är till exempel mycket stolt över att berätta att Dr Satoru Arai, Executive Chief Engineer vid NSK:s Industrial Machinery Technology Development Centre, fick 2023 års Manufacturing & Machine Tool Award for Technical Achievement från Japan Society of Mechanical Engineers (JSME). JSME delar ut denna prestigefyllda utmärkelse till personer som har gjort enastående insatser inom tillverkning och verktygsmaskiner genom utveckling av ny teknik, nya produkter och nya tillverkningsmetoder.

I synnerhet uppmärksammas Dr Arais insatser för att skapa ett unikt ramverk för maskindesign och utveckla teknik för stabilisering av verktygsmaskiner. NSK Feed Drive Adjuster är själva förkroppsligandet av stabiliseringstekniken. Den möjliggör avancerad automatisering av verktygsmaskiner och innebär miljöfördelar som öppnar upp nya möjligheter inom användningsområden kopplade till tillverkning. Även om NSK Feed Drive Adjuster inte är tillgänglig ännu, har den redan fått stor uppmärksamhet inom branschkretsar.

“Jag är hedrad över att få priset för mina insatser för värdeskapande genom att integrera designen hos maskiner och komponenter,” säger Dr Arai. “NSK kommer att fortsätta med sina ansträngningar för att skapa ytterligare värde och implementera det i verkliga situationer.”

NSK firar också att man återigen ingår i Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific Index), ett ledande ESG-investeringsindex bestående av företag i Asien och Stillahavsområdet som kan visa på enastående hållbarhetsprestanda.

Företaget har valts ut att ingå i DJSI Asia Pacific Index under 22 år i rad, helt sedan 2002. Framöver kommer NSK att fortsätta lyfta fram ESG-hantering som en av sina viktigaste ledningsfrågor och sträva efter att lösa sociala frågor genom företagets affärsverksamhet.

Sist, men långt ifrån minst, är en utmärkelse som är kopplade till NSK:s pågående arbete med personalmångfald och inkludering. Baserat på Pride Index 2023, en utvärdering av initiativ för HBTQ definierade av organisationen ‘work with Pride’, som har huvudkontor i Japan, har NSK fått ytterligare en guldutmärkelse. Detta är tredje året i rad som företaget får denna prestigefyllda titel, vilket återspeglar företagets vilja att skapa en arbetsmiljö som maximerar varje medarbetares kompetens och egenskaper. För att bidra till ökad förståelse och empati för mindre synliga former av mångfald, genomför företaget regelbundna initiativ som är kopplade till HBTQ-frågor.

“Mångfald är en källa till konkurrenskraft,” säger Akitoshi Ichii, vd och koncernchef för NSK. “En organisationskultur som erkänner och respekterar allas individualitet är avgörande för innovation. För att säkerställa att vi är ett företag som kunderna fortsätter att behöva, lita på och välja, även om 100 eller 1000 år, kommer vi att respektera alla intressenters olika värderingar och personligheter, bidra till samhällsutveckling och sträva efter en hållbar tillväxt för NSK-koncernen.”

www.nsk.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare