www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK utvecklar Active Caster för användning med tjänsterobotar

Som en del av en strävan att introducera robotar som arbetar sida vid sida med människor på fler och fler arbetsplatser har ett ingenjörsteam som är experter på utveckling hos den globala rörelsekontrollspecialisten NSK tagit fram en ny metod som förbättrar mobiliteten hos kollaborativa robotar (cobots): NSK Active Caster. Denna innovativa motordrivna drivenhet som kan röra sig i alla riktningar, och som också är klar för att användas inom en mängd olika cobot- och tjänsterobottillämpningar, kan snart vara till hjälp i länder som försöker hantera en åldrande befolkning och brist på arbetskraft.

NSK Active Caster-hjulenheten är lämplig för användning i närheten av människor. Active Casters är smarta, tysta och kompakta, och det finns versioner monterade på tjänsterobotar som för närvarande genomgår fälttester och inom kort kan göra skillnad på arbetsplatser runt om i världen. Tjänsterobotar som interagerar med människor är ett mycket nytt område, och det är ett område som ger direkta fördelar till ett antal branscher, inklusive logistik och medicin.

Sjukhus och vårdinrättningar kräver till exempel att arbetarna vid rätt tid utför många fysiskt krävande uppgifter för att hjälpa patienter att återhämta sig. Här skulle Active Casters kunna fungera som tjänsterobotar genom att automatisera medicinska vagnar, transportera medicinska förnödenheter, flytta bårar och minska den totala arbetsbelastningen i dessa hektiska miljöer.

Denna förmåga kan visa sig vara avgörande i många etablerade ekonomier runt om i världen som står inför åldrande befolkning och brist på arbetskraft. På sådana platser kan cobots och tjänsterobotar som utnyttjar Active Casters snart bli nödvändiga för att automatisera repetitiva och manuella uppgifter, vilket gör det möjligt för människor att fokusera på arbetsaktiviteter som ger större värde.

Potentiella användningsområden finns också i samhället i stort, och de skulle till exempel kunna hjälpa människor som lider av begränsad rörlighet. Här skulle Active Casters kunna användas i en robotresväska för att göra det lättare för människor att resa eller som en rörlig vagn som också fungerar som rollator för att flytta saker i hemmet. Den programmerbara rollatorn skulle kunna flytta på sig och återvända när det passar, vilket ger användaren mer utrymme när de sitter ner och gör att de inte behöver oroa sig för att ha den inom räckhåll.

För närvarande genomgår NSK Active Caster upprepade drifttester i ett laboratorium med olika ytmiljöer, såsom ojämna golv, mattor, upphöjningar och lutningar. Teamet vill säkerställa att produkten kan möjliggöra rörelse i alla riktningar, bära tunga laster och korsa lutningar i utmanande terräng. Active Casters har två motorer per hjul och kontrollerar styrning och rörelse genom skillnaden i rotationshastighet. Framöver kommer företagets utvecklingsingenjörer att fortsätta utveckla designen genom att tillämpa NSK:s styrkor inom lager- och smörjteknik.

Att balansera förhållandet mellan prestanda och kostnad är ett nyckelfokus under utvecklingsprocessen. I slutändan använder teamet teknik och know-how som har sitt ursprung i många olika forsknings- och utvecklingsområden för att förverkliga denna ambition.

NSK har tillverkat lager i mer än 100 år, vilket har gjort att företaget har nära band till banbrytande områden som cobots och tjänsterobotar. I Active Caster-projektet kommer NSK, precis som vid många tidigare projekt, att fortsätta ha tät kommunikation med sina kunder och göra allt för att ta fram lösningar som tillför värde till branschen och samhället.

1) NSK:s Active Caster kan röra sig i alla riktningar, bära tunga laster och korsa lutningar


NSK utvecklar Active Caster för användning med tjänsterobotar
2) NSK Active Caster är en motoriserad drivenhet för för cobot- och tjänsterobottillämpningar som kan röra sig i alla riktningar


NSK utvecklar Active Caster för användning med tjänsterobotar

3) NSK Active Casters har två motorer per hjul


NSK utvecklar Active Caster för användning med tjänsterobotar
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare