www.tillverkning-sverige.com
NSK

Avancerad automation för formsprutning drar nytta av NSK-teknik

NSK:s linjärstyrningar och rullager används i många avancerade automationssystem för plastformsprutning. Detta gäller även industrirobotar som tillverkas av Campetella Robotic Center.

Campetella Robotic Center är ett italienskt företag specialiserat på produktion och tillämpning av industrirobotar och automationssystem för plastformsprutning. Företaget grundades redan 1897 som en tillverkare av speciell jordbruksutrustning och har under åren följt hundratals entreprenörer i deras utveckling från hantverk till industri. Samtidigt som de behållit starka rötter i Marche-regionen, har fem generationer av Campetella-familjen kunnat dra full nytta av de möjligheter som globaliseringen erbjuder, och idag finns företagets kunder på alla kontinenter.

Sedan 1980-talet har Campetella utvecklat en innovativ serie kartesiska robotar och manipulatorer som har uppnått extraordinära marknadsframgångar, särskilt inom plastgjutningssektorn, tack vare deras höga prestanda och tillförlitlighet.

För närvarande är Campetella Robotic Center ett ledande företag fokuserat på mekaniska konstruktioner och koncept, samtidigt som det tillhandahåller mjukvaruutveckling, installation av anläggningar och försäljning av industrirobotar och assistans. Robotlösningar för plastformsprutning representerar fortfarande kärnverksamheten. Denna gedigna erfarenhet har lett till att företaget valts av stora nationella och internationella industrikoncerner med flera produktionsbehov: från lossning av delen från strängsprutningsextrudern till slutförpackning av produkten för leverans till konsumenten.

Avancerade tekniska lösningar för formsprutningslinjer
Erfarenheterna från industriautomation har gjort företagets robotar till ett landmärke i Industry 4.0-tillämpningar som rör plastmaterial. Denna ledande position beror också på konsoliderade partnerskap med världens främsta tillverkare av formsprutningsmaskiner. För varje tillämpning inom plastsektorn studerar Campetella och föreslår den mest lämpliga tekniska lösningen för hantering och rörliga delar. Företagets designteam kan tillhandahålla och implementera de mest lämpliga automatiska systemen i allt från märkning till montering samt från kvalitetskontroll till palletering - lösningar som garanterar serieproduktion 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

"Våra kunder ber oss hjälpa dem att bygga högproduktiva linjer, där varje del av automationskedjan erbjuder maximal optimering, inte bara för att garantera hög hastighet, utan för att säkerställa att den aldrig havererar eller står still", förklarar Elia Campetella. “Detta innebär att utgångspunkten för våra designers är komponenter och delsystem av högsta kvalitet, utan vilka vi i sin tur inte skulle kunna garantera högsta kvalitet och lägsta totala ägandekostnad för våra kunder. Av denna anledning ber vi våra strategiska leverantörer, däribland NSK, att anta samma filosofi: kvalitet och tillförlitlighet måste alltid vara marknadsledande. Det är det enda sättet vi kan öka kreativiteten hos våra designers som tar fram de många automationslösningar som vi erbjuder för hantering av arbetsstyckeshantering.”

Campetella Academy förmedlar expertis till nytta för alla
Frågan om kompetens är mycket viktig för Campetella Robotic Center, så mycket att företaget nyligen lanserade det strategiska Campetella Academy-projektet.

"Marknaden efterfrågar allt mer avancerade och komplexa lösningar", säger Elia Campetella. "För ett företag som vårt är det viktigt att hålla jämna steg med den senaste tekniken. Samtidigt är det viktigt att vi överför den kunskap vi har samlat till våra kunder för att hjälpa dem att nå sina affärsmål. Campetella Academy är en mötesplats för oss, våra strategiska leverantörer och våra kunder. Den främjar spridningen av automationskunskap i produktionsmiljön, till fördel för alla, så att alla kan stärka sin roll på en allt mer konkurrensutsatt och utmanande global marknad."

I en anda av nära samarbete mellan företagen har NSK börjat samarbeta med Campetella Academy genom att presentera sina mest avancerade lösningar för linjär rörelseteknik i syfte att hjälpa till att utveckla nästa generations produkter och lösningar.

Innovationer för produktivitet
I många år har designers på Campetella Robotic Center använt NSK:s lösningar i sina kartesiska robotar och många andra hanteringssystem. I synnerhet använder företaget den senaste generationens linjärstyrningar och rullager, valda för sina prestandaegenskaper och absoluta tillförlitlighet.

Luca Marinangeli, Purchasing Manager på Campetella Robotic Center, säger: "Tack vare år av framgångsrikt samarbete och ömsesidigt förtroende har våra konstruktörer blivit autonoma i valet av komponenter, men de pratar ofta med NSK-tekniker för att undersöka nya lösningar eller identifiera nya möjligheter som erbjuds av de senaste tekniska lösningarna. Ett bra exempel är det självsmörjande systemet K1, som har prövats och testats sedan det introducerades på marknaden och har blivit standard i alla Campetella-tillverkade maskiner där större linjära rörelser krävs. K1-systemet gör att vi kan garantera underhållsfria lösningar för våra kunder, vilket är ett stort och uppskattat mervärde i anläggningar som ska fungera 24/7, året runt.Det är inte ovanligt att våra maskiner använder rullager som måste fungera i miljontals cykler i höga hastigheter och med mycket tung belastning. Sedan användningen av NSK:s självsmörjande enhet K1 har rullagerblocket och linjärstyrningen en livslängd som överstiger andra maskinkomponenter, såsom elkablar, och som dessutom aldrig kräver underhåll."

En annan funktion som är mycket uppskattad av Campetella Robotic Center är den unika gotiska valvprofilen hos NSK:s NH/NS-styrningar, som garanterar perfekt rakhet i långa styrenheter där flera skenor binds samman. Den gotiska valvprofilen med fyrpunkts "X"-kontakt garanterar styvhet utan att förlora förmågan att kompensera för små uppriktningsfel. Dessutom är de fyra kulspåren utrustade med överdimensionerade kulor för att säkerställa maximal lastkapacitet.

Detta är bara några av de många exempel som visar hur det fruktsamma samarbetet mellan två marknadsledare bidrar till ömsesidig framgång, och främjar utvecklingen av ett företag som under över 120 års historia aldrig har slutat stå inför nya utmaningar till förmån för sina kunder.

1) Kartesiska robotar och många andra hanteringssystem tillverkade av Campetella Robotic Center drar fördel av NSK linjärstyrningar


Avancerad automation för formsprutning drar nytta av NSK-teknik

2) Maximal precision och extremt höga belastningsvärden gör linjärstyrningar i NSK NH/NS-serien till ett förstaval på Campetella Robotic Center


Avancerad automation för formsprutning drar nytta av NSK-teknik

3) Campetella-robotar för tillämpningar inom plastformsprutning är bland dem som drar nytta av NSK-lösningar


Avancerad automation för formsprutning drar nytta av NSK-teknik

4) Fem generationer av familjen Campetella har lett företaget


Avancerad automation för formsprutning drar nytta av NSK-teknik

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare