www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK expanderar FoU-center och huvudkontor i Kina

I Kunshan City, nära Shanghai, togs nyligen det första spadtaget för att markera starten av bygget. Utvecklingen kommer att ytterligare stärka NSK:s närvaro i Kina och förbättra dess konkurrensfördelarar.


NSK expanderar FoU-center och huvudkontor i Kina
Tjänstemän från Kunshan City och NSK-anställda deltog i ceremonin där det första spadtaget togs

Den utökade byggnaden, som ligger i Huaqiao Economic Development Zone i Kunshan City, kommer att ha en total golvyta på cirka 21 000 m2, med ett planerat färdigställande i augusti 2024. Förutom att stärka NSK:s närvaro i Kina, kommer investeringen att leda till fler anställningar och bredare forskningskapacitet för att stödja den lokala teknologiutvecklingen.

NSK:s FoU-bas i Kina tillhandahåller tekniskt stöd till fordons- och industrimaskinsprojekt över hela landet. Utbyggnaden av dessa anläggningar ligger i linje med företagets förvaltningsplan på medellång sikt.

Yu Guoping, vd och koncernchef för NSK Kina, talade vid ceremonin då det första spadtaget togs och sa: “Genom denna expansion kommer NSK att utveckla teknik och produkter i hög hastighet, med avancerade metoder och till konkurrenskraftiga kostnader, för att på så vis tillgodose kundernas behov på den kinesiska marknaden. Vi kan förbättra vår forskning och utveckling av banbrytande teknik inom områdena industrimaskiner, fordonslager och fordonsstyrning.”


NSK expanderar FoU-center och huvudkontor i Kina
Yu Guoping, vd och koncernchef för NSK Kina

NSK Kina kommer i synnerhet att fokusera på utvecklingen av ny teknik och nya produkter inom bland annat elektrifiering och digitalisering av fordonsindustrin, autonom körning, CNC-verktygsmaskiner, höghastighetståg, vindkraft, robotteknik och medicin.

Yu Guoping tillade: “Genom att kombinera NSK:s kärntekniker med digital teknik kommer företaget att kunna tillhandahålla högkvalitativa och effektiva lösningar för Kinas industriella utveckling. Dessutom kommer vi att bidra ytterligare till landets modernisering och hållbarhet, samt till den ekonomiska utvecklingen i Kunshan City.”

www.nsk.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare