www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Konecranes uppgraderar reaktorhallens traverskran vid Oskarshamns kärnkraftverk

Konecranes har tagit hem ett kontrakt för att uppgradera reaktorhallens traverskran vid Oskarshamns kärnkraftverk i Sverige.

Konecranes uppgraderar reaktorhallens traverskran vid Oskarshamns kärnkraftverk

Kranen spelar en avgörande roll vid service på reaktorn och bortskaffandet av använda bränslebehållare i enlighet med strikta regulatoriska standarder. Ordern bokades under fjärde kvartalet 2023.

Uppgraderingen av den äldre Konecranes-kranen säkerställer efterlevnad av säkerheten och uppfyller även de föränderliga regulatoriska kraven inom kärnkraftsindustrin. Under det tvååriga kontraktet kommer Konecranes att utföra konstruktion, tillverkning, leverans och installation av moderniseringskomponenterna, inklusive en ny 165-tons vagn/telfer.

– Säkerhet och tillförlitlighet är av största vikt vid drift av kärnkraftverk. Konecranes har konsekvent bevisat sitt engagemang för dessa värderingar. Vår erfarenhet av att implementera moderniseringar och nya utrustningsprojekt över hela världen under de senaste två årtiondena understryker vår expertis och tillförlitlighet, säger Ville Majala, försäljningsdirektör EMEA, Kärnkraftskranar, Konecranes.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Klicka här för en kort översikt av Konecranes verksamhet (på engelska).

www.konecranes.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare