www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Konecranes tar hem order från Taiwan på 7 hybriddrivna RTG-kranar

Konecranes vann en order från CMA CGM Kaohsiung Terminal Co. Limited för att leverera 7 Konecranes Noell Rubber-Tired Gantry (RTG) hybridkranar till deras containerhanteringsterminal i huvudhamnen i Taiwan.

Konecranes tar hem order från Taiwan på 7 hybriddrivna RTG-kranar

CMA CGM Group är en global aktör inom logistiklösningar för sjö-, land- och lufttransporter med huvudkontor i Marseille, Frankrike. Koncernen investerar i utrustning för framtiden och containerterminalen i Kaohsiungs hamn har valt Konecranes innovativa och marknadsledande hybriddrivna gummihjulsportalkranar för att göra verksamheten smidigare och minska koldioxidutsläppen.

Vi har tidigare levererat liknande utrustning till andra CMA CGM-containerterminaler. Denna beställning bekräftar det förtroende de har för vår teknik och expertkunskap när de utökar sin kapacitet för containerhantering. Eftersom deras verksamhet är global fortsätter vårt samarbete med dem att introducera våra produkter i nya länder, säger Jerry Fann, regional försäljningsdirektör, Hamnlösningar, Konecranes.

Dessa sju nya hybriddrivna Konecranes Noell-gummihjulsportalkranar använder ett batteri för normal drift, och tillför diesel när mer kraft krävs. Dessutom samlas bromsenergin in för att fylla på batteriladdningen. Denna kombination av diesel- och eldrift minskar i hög grad bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen för renare och mer ekonomisk drift. Dessutom är varje maskin försedd med en ergonomisk hytt och en rad smarta funktioner som ökar effektiviteten och stöder operatörens arbete.

Beställningen är del av Ecolifting™, Konecranes ständiga arbete med att minska kundernas koldioxidavtryck. Vi kommer att fortsätta göra mera av mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

www.konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare