www.tillverkning-sverige.com
NSK

SK erbjuder kundanpassade förmonterade lagerenheter

En del i den globala lagerspecialisten NSK:s nya produkterbjudande är skräddarsydda förmonterade kassettenheter för applikationer som kräver extremt precis rotationsprestanda. De skräddarsydda enheterna är försedda med ett par precisionsspårkullager för att underlätta användning i höga hastigheter och hög precision i enheter som exempelvis handdammsugare, omkodare, kirurgisk utrustning och optiska inspektionsinstrument.

För att kunna utforma och tillverka varje kassettenhet enligt kundspecifikation monterar NSK varje enskild komponent (tillverkade för toleranser på mikronnivå) till höga repeterbara standarder. Därför är denna förmonterade produkt en idealisk lösning för OEM-tillverkare som vill koncentrera sig på sin kärnverksamhet. Montering med extremt höga precisionsnivåer kräver vanligtvis speciella anläggningar, processer och utrustning, vilket innebär betydande investeringar för tillverkaren. Istället kan OEM-tillverkaren utnyttja NSK:s expertis som bygger på decennier av erfarenhet från lagerprecision och repeterbarhet.

NSK:s förmonterade kassettenheter uppnår precision på IT4-IT5 på diametrar, IT1-IT2 på rotation (runout) och IT1/2-IT2/2 på geometriska toleranser. Precision på denna nivå säkerställer optimal drift och undviker eventuella felaktigheter som kan leda till lagerproblem med förkortad utmattningslivslängd, brott eller hopskärning som följd.

Notera också att NSK utövar sin skicklighet i att utforma monteringsytorna i ett stycke så att det är möjligt att slutföra båda lagersätena i en in-lineborrning. Bland övriga val kring utformningen kan nämnas en perfekt vinkelrät kontakt mellan husets axlar och lagerytan, vilket säkerställer att kunderna får kassettenheter med högkvalitativ prestanda varje gång.

Användarna av de mekaniska precisionskassetterna kommer också dra nytta av höghastighetskapacitet, över 100 000 rpm vid behov, samt att ingen service eller underhåll krävs.

Om du som OEM vill påbörja ett nytt produktutvecklingsprogram där exakt, snabb, smidig och säker rotation krävs står NSK:s experter redo att diskutera alla era önskemål och krav.

1) NSK kan nu erbjuda skräddarsydda förmonterade kassettenheter för applikationer där hög precision och hög hastighet krävs.


SK erbjuder kundanpassade förmonterade lagerenheter
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare