www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

dataFEED OPC Suite Extended från Softing Industrial stöder nu integration av produktdata från XML-filer

Den nya "File Read"-funktionen i dataFEED OPC Suite Extended V5.25, möjliggör åtkomst till processdata som finns tillgänglig via XML-filer.

dataFEED OPC Suite Extended från Softing Industrial stöder nu integration av produktdata från XML-filer
File Read ger åtkomst till processdata som är tillgänglig via XML-filer

dataFEED OPC Suite Extended är en allt-i-ett-lösning för OPC-kommunikation och molnanslutning, som ger åtkomst till styrenheter och IoT-enheter från ledande tillverkare. Med den nya funktionaliteten File Read säkerställer sviten åtkomst till brownfield-PLC:er, enheter och maskiner som levererar data via XML-filer.

Snabb och enkel dataintegration

File Read gör det möjligt att snabbt och säkert integrera processvärden från XML-filer i produktionsstyrningsapplikationer som MES eller OEE via standardgränssnitten OPC Classic eller OPC UA. Produktionsdata kan även integreras i IIoT-molnlösningar via MQTT eller REST. Dessutom finns det möjlighet till dataloggning för dokumentation, analys eller verifiering i en separat databas.

En allt-i-ett-lösning för dataintegration

dataFEED OPC Suite ger åtkomst till styrenheter från ledande tillverkare som Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi samt Modbus-styrenheter (t.ex. från Wago). Den fungerar som en gateway mellan de två OPC-standarderna så att befintliga OPC Classic-komponenter och applikationer kan integreras i moderna OPC UA-lösningar för Industri 4.0-applikationer. Produktionsdata överförs till IoT Cloud- eller Big Data-applikationer via MQTT- och REST-protokollen. Sviten stöder lagring av produktionsdata i en fil, i en SQL-databas eller i MongoDB och CouchDB. Tack vare de omfattande funktionerna för förbehandling av data, kan data enkelt och flexibelt anpassas. Med OPC UA Reverse Connect-funktionalitet säkerställer sviten även säker kommunikation mellan OPC UA-komponenter separerade av brandväggar eller DMZ:er.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare