www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

dataFEED OPC Suite Extended från Softing erbjuder ytterligare säkerhet för dataintegration med OPC UA Reverse Connect

Med integrationen av OPC UA Reverse Connect i sin dataFEED OPC Suite Extended V5.22 möjliggör Softing säker kommunikation mellan OPC UA-komponenter i OT och IT som är åtskilda av brandväggar eller DMZ:er.

dataFEED OPC Suite Extended från Softing erbjuder ytterligare säkerhet för dataintegration med OPC UA Reverse Connect
OPC UA Reverse Connect möjliggör säker kommunikation mellan OPC UA-komponenter som är åtskilda av brandväggar.

dataFEED OPC Suite Extended är en allt-i-ett-lösning för OPC-kommunikation och molnuppkoppling, som ger tillgång till kontroller och IoT-enheter från ledande tillverkare. Med den nya OPC UA Reverse Connect-funktionaliteten säkerställer sviten säker kommunikation mellan OPC UA-komponenter separerade av brandväggar eller DMZ:er.

Säker anslutning

OPC UA Reverse Connect undviker traditionella klient-server-anslutningar där klienten upprättar anslutningen till servern. Istället ansluter servern aktivt till klienten. Detta är viktigt för nätverk där servern är i en skyddad miljö, såsom produktionsnätverket i en fabrik. Det finns inget behov av att öppna brandväggsportar från IT-nätverket till OT-nätverket. Risken för en attack mot produktionsnätverket är därmed eliminerad, eftersom brandväggen förblir stängd.

En allt-i-ett-lösning för dataintegration

DataFEED OPC Suite ger tillgång till styrenheter från ledande tillverkare som Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi samt Modbus-styrenheter (t.ex. från Wago). Den fungerar som en gateway mellan de två OPC-standarderna så att befintliga OPC Classic-komponenter och applikationer också kan integreras i moderna OPC UA-lösningar för Industry 4.0-applikationer. Produktionsdata överförs till IoT Cloud eller Big Data-applikationer via MQTT- och REST-protokollen. Sviten stöder även lagring av produktionsdata i en fil, i en SQL-databas eller i MongoDB och CouchDB. Tack vare den omfattande dataförbehandlingsfunktionen kan data enkelt och flexibelt anpassas.

Besök Softing på sps i Nürnberg, 08. till 10.11.22, Hall 5, monter 258.


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare