www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

OPC UA-tunnel förbättrar säkerheten för OPC Classic-kommunikation

Version 5.30 av DataFEED OPC-sviten från Softing Industrial erbjuder två nya egenskaper: en OPC UA-tunnel för att öka säkerheten för OPC Classic-kommunikation samt support för InfluxDB databaser.

OPC UA-tunnel förbättrar säkerheten för OPC Classic-kommunikation
OPC UA-tunneln ökar säkerheten för OPC Classic kommunikation.

DataFEED OPC UA-tunneln är en ny komponent i Softing Industrials dataFEED-svit. Den möjliggör enkel och säker tillgång till OPC Classic-servrar över nätverksgränser och brandväggar. DCOM-konfiguration krävs inte längre. Konfigurationen av de två tunnelsluten är snabb och enkel genom Export/Import-funktionen. Säkerhetsmekanismerna i OPC UA-standarden använder sig av autentisering av användare genom certifikat samt signering och kryptering av data för att säkerställa maximalt skydd. Sviten har för närvarande stöd för upp till 50 OPC UA-tunnelanslutningar.

Lagra processdata i Influx DB-databaser
Med version 5.30 av dataFeed OPC-sviten ges möjlighet att lagra processdata i en InfluxDB för efterföljande bearbetning och analysering. InfluxDB är en av de mest använda NoSQL-databaserna. Det säkerställer omfattande skalbarhet och hög tillgänglighet så väl som snabb skrivning och läsning.

Allt-i-ett-dataintegrationslösning
dataFEED OPC Suite Extended är en komplett paketlösning för OPC-kommunikation och molnuppkoppling som ger åtkomst till styrenheter från ledande tillverkare och IoT-enheter. Sviten agerar som en gateway mellan de två OPC-standarderna och möjliggör integration av existrerande OPC Classic komponenter och applikationer till moderna Industry 4.0 OPC UA-lösningar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare